Jedna kostka vládne všem! „Revoluční“ projekt unidice nahradí celou vaší sbírku kostek
Novinka zdroj: unidice

Jedna kostka vládne všem! „Revoluční“ projekt unidice nahradí celou vaší sbírku kostek

3. 4. 2023 12:54 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jestli holdujete RPGéčkům, případně máte doma velké množství stolních her, dost možná už vám počet kostek, které vlastníte, přerůstá lehce přes hlavu. Přece jen různé hry vyžadují různé kostky, a to nemluvím pouze o počtu jejich stran, ale také o symbolech, které se na nich nalézají. A občas toho může být jednoduše moc. S tímto problémem je ale konec, když s řešením přichází projekt unidice.

Tento nový výdobytek moderních technologií, který se aktuálně snaží zaujmout na Kickstarteru, je nejmenší zcela digitalizovanou šestistrannou kostkou, kdy na každé ze stran se nachází dotyková LCD obrazovka s rozlišením 240x240. V jejích útrobách se schovává „malý počítač“, který z ní dělá jedinou kostku, kterou do konce svého života budete potřebovat (a nejen ke hraní her).

Díky velké upravitelnosti a zcela volně dostupnému kitu pro tvorbu softwaru do ní můžete nahrát různé symboly a programy, které vám nasimulují přesně to, co pro hody v dané hře potřebujete. To znamená, že ačkoliv se jedná „pouze“ o šestistěnku, tak díky této „programovací“ možnosti vám klidně nasimuluje i hod třemi dvacetistěnkami.

Unidice 12 zdroj: unidice

Fantazii se meze nekladou a v podstatě co do útrob nahrajete, to se vám na kostce bude zobrazovat. Vybírat můžete z oficiální knihovny kompatibilních titulů, ale zároveň je možné vymyslet i návrhy vlastní. Samozřejmostí je i portfolio několika exkluzivních her, mezi které patří sci-fi Cyberrun nebo Caesar od Reinera Knizia.

Vzhledem k tomu, že se jedná o elektronické zařízení, je důležitá výdrž baterie. Na jedno nabití by vám kostka měla vydržet zhruba 4 hodiny a nabíjení trvá nějakých 30 minut. Software budete nahrávat mobilním telefonem se systémem Android či iOS za pomoci Bluetooth LE 5.2. Kostka váží 51 gramů a byla zkonstruovaná tak, aby v pořádku vydržela pád i polití.

zdroj: unidice

Navíc ji nemusíte používat pouze ke hraní, ale také s ní můžete třeba cvičit, kdy vám diktuje cviky nebo s ní můžete ovládat chytrou domácnost. Unidice tedy není pouze kostka, ale vlastně taková malá konzole/platforma.

Ano, rozhodně tento výmysl nebude pro každého. Ostatně stále se najde mnoho hráčů, kteří si právě na sbírání různorodých kostek zakládají a pyšní se svými sbírkami. Nicméně patříte-li k té části, kterou tento produkt oslovuje, je nutné podotknout, že se určitě nejedná o žádnou levnou věc. V rámci probíhající kampaně na Kickstarteru vás unidice vyjde na 2 820 korun, což je ale stále o 40 % méně, než je očekávaná cena v běžném prodeji.

Za to kromě samotné kostky získáte i zmiňovanou hru Cyberrun, bezdrátovou nabíječku a nabíjecí kabel. Navíc ještě dostanete přístup k 1 500 předpřipraveným designům. Případně ještě můžete utratit zhruba 4 200 korun a získat kompletní balíček, ve kterém jako bonus dostanete exkluzivní podložku, 20 000 mAh power banku a cestovní pouzdro.

Cena dopravy je 280–350 korun a VAT v tomto případě zřejmě není třeba platit. V případě, že hru podpoříte, můžete svůj balíček očekávat někdy v listopadu.

Nejnovější články