Dalším titulem v „přelomovém“ interaktivním systému Teburu se stane Vampire: The Masquerade – Milan Uprising
Novinka zdroj: Xplored

Dalším titulem v „přelomovém“ interaktivním systému Teburu se stane Vampire: The Masquerade – Milan Uprising

1. 12. 2022 10:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Využití aplikací jako součást zážitku z deskových her není nic nového. Na trhu v aktuální době už nalezneme slušný zástup titulů, které s nimi aktivně pracují, kdy při správném zpracování se hráč může dočkat opravdu povedených zážitků, ozvláštněných o zajímavou atmosféru.

Společnost Xplored se tento koncept před nějakou dobou rozhodla posunout zase o trochu dál, když vytvořila speciální systém zvaný Teburu. Ten je podle jejich slov převratný tím, že perfektně kombinuje fyzické a digitální světy za pomoci aplikace, high-tech chytrých kostek a speciální hrací desky se senzory, na kterou hráč může být plně zaměřen, zatímco zmíněný systém se postará o pravidla, nepřátele a příběhové prvky.

Vampire The Masquerade - Milan Uprising 3 zdroj: Xplored

Pro tento systém se chystají hry, jako je titul ze světa Sword & Sorcery ve spolupráci s Ares Games či zvěrokruhem nasáklé epické dobrodružství The Bad Karmas and the Curse of the Zodiac, které má za sebou úspěšnou kampaň na Kickstarteru. A nyní byl trochu více podrobněji představen další projekt. Ten bude pocházet ze známého temného urban fantasy univerza World of Darkness a je jím hra Vampire: The Masquerade - Milan Uprising.

Kromě názvu bylo prozrazeno, že projekt odstartuje svou crowdfundingovou kampaň v první polovině příštího roku. A jak už samotný název napovídá, podíváme se tentokrát do italského města Milán. A jelikož ho zakusíme skrze oči krvesajů, rozhodně se nebude jednat o klasický turistický výlet. Čeká vás zde totiž odkrývání tajemství ohledně zdejšího Prince, který pochází z klanu Lasombra.

Vampire The Masquerade - Milan Uprising 2 zdroj: Xplored

Během toho dojde na plnění vašich osobních cílů za pomoci různých RPG prvků. Hráči se mohou těšit na všemožné postavy z hlavních upírských klanů, takže by neměli chybět zástupci nepříliš pohledných Nosferatu, noblesních Ventrue či členové šíleného klanu Malkavian.

Podle oficiální tiskové zprávy si titul mají užít jak letití fanoušci tohoto světa, tak i naprostí nováčci. Důležitou informací ale je, že zážitek bude dostupný až pro čtyři hráče, avšak chybět nebude ani čím dál tím oblíbenější sólový režim. Kdyby náhodou vaši kamarádi zrovna nemohli.

„Jsme nadšení z partnerství se systémem Teburu – tato inovativní platforma pro vyprávění různých dobrodružství dokonale zapadá do World of Darkness. Víme, že naše komunita bude nadšená z možnosti prozkoumat tento jedinečný styl příběhového hraní,“ okomentoval spojení Sean Greaney, manažer značky World of Darkness.

Celkově se tak má jednat o originální chytrou verzi Storyteller systému, která bude dostupná v podobě dvou edic – deluxe a sběratelské. Podrobnosti o jejich obsahu se dozvíme s blížící se kampaní. To ostatně platí i o dalších informacích, k nimž se jako první dostanete na oficiálních stránkách, kde se zároveň lze přihlásit k odběru newsletteru.

Nejnovější články