Populární kooperačka/sólovka Set a Watch dostane třetí rozšíření s kampaní
Novinka zdroj: Rock Manor Games

Populární kooperačka/sólovka Set a Watch dostane třetí rozšíření s kampaní

10. 2. 2023 15:57 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Set a Watch je poměrně oblíbená karetní hra vhodná pro sólisty i až čtyři kooperující hráče, kteří se v ní snaží ubránit svůj tábor před vlnami nepřátel. Musíte v ní volit, kdo bude v noci odpočívat a kdo držet stráž, přičemž ke slovu přijdou jak speciální schopnosti hrdinů, tak i kostky.

Hra Mikea Gnadea a Todda Walshe spatřila světlo světa v roce 2019 po úspěšné kampani na Kickstarteru a nejenže se o dva roky později dočkala vlastního rozšíření Outriders s novými bytostmi, ale ve stejném roce také vyšlo její samostatně hratelné rozšíření (svým způsobem tedy pokračování) Swords of the Coin.

Ale tvůrci celý projekt zamýšleli jako trilogii, s čímž souvisí tato novinka. Na Kickstarteru totiž momentálně probíhá kampaň na třetí díl Forsaken Isles sloužící opět jako samostatně hratelné rozšíření kombinovatelné s předchozími díly.

A aby měla celá trilogie svou pomyslnou třešničku na dortu, doprovází novinku ještě rozšíření Doomed Run, které slouží jednak jako úložné řešení celé trilogie a jejích rozšíření a jednak nabízí provázanou kampaň, která využívá komponenty celé trilogie.

Set a Watch - Forsaken Isles 5 zdroj: Rock Manor Games

Forsaken Isles přináší nové lokace, bytosti, předměty a dobrodruhy, které můžete smíchat s těmi z předchozích dílů. Zároveň se objevuje nová mechanika Doom, nové typy akcí a režim zkrácené hry.

Možnosti podpory projektu jsou navržené tak, aby se našlo něco jak pro zvídavé nováčky, tak vracející se fanoušky a i ty, kteří se nebojí do projektů vrhat po hlavě. Za v přepočtu 700 korun tak pořídíte pouze samotnou třetí hru, která je prý vhodná pro úplně nové hráče v sérii či hráče, kteří shánějí ještě větší variabilitu.

Pro vracející se fanoušky je určená odměna Cult of the New za 1 700 korun obsahující Forsaken Isles spolu s kampaňovým big boxem Doomed Run. Pokud byste chtěli všechny tři základní hry, zaplatíte 2 100 korun a pro zájemce, kteří chtějí úplně vše výše řečené plus rozšíření Outriders, látkovou herní podložku, pytlík a kovové mince, zkrátka kompletní balíček Set a Watch série, je připravená úroveň za 3 500 korun.

Poštovné se dle zvolené úrovně pohybuje od 265 do 465 korun a po skončení kampaně vás ještě čeká uhrazení daně. Tvůrci věří, že se nové produkty dostanou ke svým zákazníkům v únoru roku 2024. Samotná kampaň skončí za 14 dní a už teď se podařilo vybrat více než čtyřnásobek požadované částky, konkrétně téměř 4 miliony korun.

Nejnovější články