Jeden prsten už není nejdražší kartou v historii Magicu
Novinka zdroj: CGC Cards

Jeden prsten už není nejdražší kartou v historii Magicu

6. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Wizards of the Coast se loni zasloužilo o naprostou senzaci. Nejenže edice s tematikou Pána prstenů finančně zabodovala a stala se jednou z nejvýdělečnějších v historii hry Magic: The Gathering, ale zároveň se postaral o rekord nejdražší karty vůbec.

Jeden prsten, tedy speciální verze běžné karty, která byla vytištěná v jediné kopii, už předem zajišťovala svému nálezci bohatý odchod do důchodu. A tak se nakonec i stalo. Šťastlivý Brook Trafton prodal loni v srpnu Jeden prsten rapperovi a sběrateli Magiců Postovi Maloneovi za astronomických 44 milionů korun.

Nyní byl tento rekord v ceně jediné karty překonán, a to nikým menším než starým dobrým Black Lotusem, který od nepaměti platí za nejvzácnější a nejdražší kartu. Na chvíli o toto prvenství sice přišel, ale teď už mu ho pravděpodobně nikdo nevezme.

V soukromé aukci tato jedna kartička vyměnila majitele za neskutečných 70 milionů korun. Říkáte si, co je na ní oproti jiným Black Lotusům tak speciálního? Je v té nejlepší možné kondici, s jakou se ratingové společnosti prakticky nesetkávají.

Není na ní jediná vada, tedy byla celých těch 30 let skladovaná v dokonalých podmínkách (možná dřímala v teprve letos otevřeném boosteru...) a zároveň se jedná o kousek, který je už z výroby perfektní. V dřevních dobách sběratelských karetních her ještě nebyly tak kvalitní tiskárny, takže karty na sobě už z výroby měly různé kosmetické vady a obrázky na kartě nebyly vycentrované.

Ale na Black Lotusu za 70 milionů byste jakýkoliv kaz hledali marně. Ratingová společnost CGC Cards proto musela udělit nevídanou známku 10/10, která přilákala ty nejmovitější kupce. Je pravděpodobné, že tuto částku hned tak něco nepřekoná…

Nejnovější články