Je libo batoh na deskovky na kolečkách nebo osvětlené herní podložky?
Novinka zdroj: Crafting Kingdoms

Je libo batoh na deskovky na kolečkách nebo osvětlené herní podložky?

3. 11. 2023 13:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jakmile se vám herní sbírka rozroste a rozhodnete se vzít si několik větších deskovek třeba na herní chatu, případně si jich pár přitáhnout z nějakého veletrhu, zjistíte, že není úplně snadné je všechny poskládat do nějaké obyčejné sportovní tašky.

Od toho jsou tu specializované batohy nejrůznějších značek, mezi něž se řadí i Crafting Kingdoms se svou aktuální kickstarterovou kampaní. V jejím rámci je možné pořídit jak speciální batohy, tak i kvalitní neoprenové podložky.

Batoh tohoto výrobce se vyznačuje velkou upravitelností a vyjma hlavního prostoru pro až 7 deskovek velikosti třeba hry Na křídlech obsahuje spoustu postranních kapes na menší hry a cokoliv, co můžete k hraní potřebovat. Dá se nosit v ruce na výšku i podélně a stejně jako běžný, i když hranatější batoh i na zádech.

V kampani je jeho již druhá generace, která je vyrobená z ještě lepších a šetrnějších materiálů a je tu i několik nových vychytávek. K batohu se nově dá přichytit zmíněná herní podložka, díky rozdělovačům si v rámci batohu můžete udělat vlastní okýnka, ale tím vůbec nejzajímavějším je možnost přidělat batoh na „podvozek“ a vyrobit si tak de facto kufr na kolečkách, což jistě oceníte při delších přesunech.

V nabídce je nejen několik barevných provedení (včetně jednoho speciálního ke hře Dragons Dawn, která je zrovna také na Kickstarteru), ale rovněž možnost nechat si batoh potisknout různými ornamenty spojenými s deskovkami.

Crafting Kingdoms batohy a playmery zdroj: Crafting Kingdoms

Batoh s nejrůznějším příslušenstvím vás v kampani vyjde na 2 tisíce korun. Dále jsou tu zmíněné neoprenové podložky o tloušťce 4 milimetry v nejrůznějších barvách a velikostech. Cena začíná zhruba na 900 korunách za velikost 60 na 90 centimetrů a šplhá až k 1 600 korunám za 106 na 167 centimetrů.

V nabídce je také speciální neoprenová podložka s led osvětlením kolem dokola, která stojí o 250 korun víc a nechybí ani nejrůznější balíčky batohů s podložkami a dalším příslušenstvím (klíčenky, elastické gumy na deskovky…).

Tvůrci na Kickstarteru požadovali 170 tisíc korun a již vybrali 1,2 milionu, čímž odemkli i nějaké ty bonusy. Do konce kampaně přitom zbývá ještě 18 dní. Nesmíme ale ještě zapomenout na poštovné, které se v případě Evropypohybuje mezi 440 a 800 korunami za batoh a 340 a 935 korunami za podložky.

Finální částka se vypočítá podle váhy (neoprenové podložky dokáží být pěkně těžké) a z celé částky ještě zaplatíte daň, přičemž batohy a podložky budou odesílané ve vlastních balících, takže se vám poštovné při kombinování může ještě pěkně nafouknout. Svých odměn byste se měli dočkat v červnu příštího roku.

Nejnovější články