Hlavními podezřelými z krádeže karet na Gen Conu jsou autoři hry Castle Assault
Novinka zdroj: Indianapolis Metropolitan Police Department

Hlavními podezřelými z krádeže karet na Gen Conu jsou autoři hry Castle Assault

16. 8. 2023 10:09 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Srpnový veletrh stolní zábavy Gen Con 2023 provází jedna velice pikantní událost. Ještě před otevřením dveří veřejnosti dvojice mužů odcizila paletu se sběratelskými kartami, jejichž celková hodnota se odhaduje na více než 6,6 milionů korun. Jejich smůlou ale bylo, že po celém výstavišti jsou rozmístěné kamery, které je při činu zachytily. Proto netrvalo příliš dlouho a v případu došlo k vývoji. Velice zajímavému vývoji.

Oddělení metropolitní policie města Indianapolis identifikovalo dvojici pachatelů, kterou má být Thomas J. Dunbar a Andrew Pearson Giaume. Jestli vám jsou tato jména povědomá, není to náhodou. Jedná se o nezávislé tvůrce stolní hry Castle Assault, která v roce 2015 prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru (vybrali tři čtvrtě milionu korun) a podle tvůrců jde o unikátní mix RPG, tower defense a strategických prvků.

Podle odhadů dvojice mohla využít svého přístupu do výstavních prostor před jejím zahájením, kde ve shonu příprav stánků mohla „nenápadně“ odcizit zmíněnou paletu s kartami. Nicméně pachatele zjevně nenapadlo, že místo je plné kamer, kdy se dokonce ani neobtěžovali se zakrytím tváře. Na základě fotek to dokonce vypadá, že jeden z pachatelů měl na sobě černé triko s něčím, co vypadá jako logo Castle Assault.

Jestli se potvrdí, že tvůrci karty odcizili, je více než jasné, že žádnou další stolní hru už pravděpodobně nevytvoří. Ostatně už během zveřejnění informací několik uživatelů webu BoardGameGeek vzalo profil jejich hry útokem skrze nízká hodnocení. Současně se zde vtipkuje o tom, že se jedná o velice svérázný způsob, jak zviditelnit vlastní hru.

Nejnovější články