Hasbro letos zopakuje soutěž žen v designování her
Novinka zdroj: Stonemaier Games

Hasbro letos zopakuje soutěž žen v designování her

9. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Women Innovators of Play. Tak se jmenuje velmi mladá inciativa obrovité společnosti Hasbro, která se uskutečnila poprvé v minulém roce a zúčastnilo se jí přes 130 žen. Společnost chce touto cestou přivést více žen k tvorbě her a pomoct jim s realizací jejich návrhů.

Ze zmíněných 130 žen byly v loňském prvním ročníku vybrané tři, které do jedné obdržely odměnu přes 230 tisíc korun a možnost dovést svou hru do finále s pomocí odborníků z Hasbra.

Jednou z výherkyň byla i Ellie Dix, která si vysloužila plnohodnotnou spolupráci a její rodinná karetní hra, kterou se Hasbro stále zdráhá představit, vyjde pod hlavičkou společnosti.

Iniciativa tak byla úspěšná a společnost se jí v druhé půli letošního roku rozhodlo zopakovat. Vše odstartuje v říjnu, ale zatím nevíme, jaká bude odměna, a ještě ani není možné se do soutěže hlásit. Proto v případě zájmu sledujte oficiální stránku.

Letos se zároveň přidá ještě druhá iniciativa nazvaná Girl Innovators of Play ve spolupráci s organizací Girl Up. V tomto případě půjde o vzdělávání v oblasti vedoucích pozic, bude určené pro dívky a ženy ve věku od 13 do 24 let a možnou výhrou bude 23 tisíc korun. Kdo ví, třeba se právě díky programu Hasbra objeví další Elizabeth Hargrave, která překvapí celý svět podobně jako Na křídlech.

Nejnovější články