Fotbalový manažer Eleven dostává první dvě rozšíření zaměřená na sólo a stadiony
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Fotbalový manažer Eleven dostává první dvě rozšíření zaměřená na sólo a stadiony

9. 3. 2023 13:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Během loňského veletrhu Spiel v Essenu vydalo polské vydavatelství Portal Games novou fotbalovou hru Eleven od autora Thomase Jansena. Na rozdíl od většiny podobných titulů je zde hraní fotbalu jen jedním z prvků, protože to hlavní je zde správa celého fotbalového týmu od najímání nových hráčů a přestupů přes shánění sponzorů až po starání se o vlastní stadion.

Jedná se tedy o strategicko-ekonomickou deskovku s poměrně hlubokými prvky, kterou můžete hrát buď s více hráči, nebo úplně sami v rámci předpřipravených scénářů (v takovém případě je zážitek velice podobný oblíbenému Football Manageru).

Už v Essenu bylo k dispozici hned několik rozšíření, která se ale do běžného prodeje teprve chystají. Studio Portal Games k 22. březnu vydá první dvě z nich s podtituly Solo Campaign a Stadium.

Jak už názvy napovídají, první je určené právě pro sólové hráče, na které čeká příběhová kampaň o 14 scénářích. Druhé se zase zaměřuje na stadiony s 24 novými vylepšeními, které doprovází nové karty všech možných typů rozšiřující znovuhratelnost.

Obě rozšíření mají doporučenou cenu 20 dolarů, v přepočtu tedy 450 korun.

Nejnovější články