Flutter vám ekologickým způsobem umožní vystavět vlastní rozkvetlou louku
Novinka zdroj: Foto: Phase Shift Games

Flutter vám ekologickým způsobem umožní vystavět vlastní rozkvetlou louku

13. 4. 2023 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Stolní zábavu s tematikou přírody v redakci máme hodně rádi. Ať už se jedná o velepopulární Na křídlech, vtahující Kaskádii, nebo třeba trekové Parky, vždycky jsme si užívali, že můžeme prozkoumat venkovní krásy i z pohodlí našeho domova (třeba při nepříznivém počasí). Tudíž se nám nemůžete divit, že chystaný projekt Flutter nás zaujal hned po spuštění své aktuální crowdfundingové kampaně na Kickstarteru (zafinancované za 3 hodiny, aktuálně je vybraný více než dvojnásobek požadované částky).

Jedná se o prvotinu Matta Bahntgeho, kterého podporuje zkušenější Jason Miceli se svým vydavatelstvím Phase Shift Games. Určená je pro 2 až 5 hráčů, kteří se v časovém rozpětí zhruba 40 minut pokusí za pomoci pokládání dílků vytvořit tu nejkrásnější rozkvetlou louku, na niž se snaží přilákat různé opylovače. Mezi nimi nechybí půvabní kolibříci, vážky, můry, motýli, berušky a přirozeně ani včely.

Jedná se o ideální rodinou zábavu, protože pravidla jsou jednoduchá (prostudovat je můžete zde), aby je zvládli i mladší a nezkušení hráči, ale zároveň existuje mnoho postupů a strategií, aby se bavilo i odrostlejší publikum. Základem ale je, že v každém tahu budete pokládat různě vytvarované dílky tak, abyste sladili okvětní lístky a podpořili růst květin. Jelikož se jedná o rozlehlý ekosystém, musíte zajistit, aby každý místní opylovač měl tu správnou květinu a šířil pyl dále. Nesmíte nad tím však rozmýšlet příliš dlouho, protože jakmile se vyprázdní jedna ze zásob destiček, partie je u konce a vyhrává ten, kdo naakumuloval nejvíce pylu.

 

Rozhodně se jedná o krásnou myšlenku, které jsou navíc tvůrci věrní i ve zpracování. To znamená, že všechny papírové a dřevěné komponenty jsou vyhotovené z materiálu pocházejícího ze zodpovědně obhospodařovaných lesů (100% vyhovující FSC). A ačkoliv jsou některé kusy vyrobené z plastu, tým spolupracuje s továrnou na tom, aby zajistili co nejmenší uhlíkovou stopu a dopad na životní prostředí. Navíc z každého zakoupeného kusu poputuje jeden dolar na podporu nadace Save Our Monarchs, která se zaměřuje na ochranu monarchy stěhovavého (kdyby vás o něm zajímaly dodatečné informace, doporučujeme Mariposas).

Nyní ale už k tradičnímu závěrečnému kolečku klíčových informací. V případě, že o titul máte zájem, vyjde vás v rámci kampaně na příjemných 620 korun. Za tuto cenu budete mít přístup k základní hře, dodatečně odemknutým bonusovým cílům (aktuálně je odemčená mini-expanze s rybníčky a vylepšení skórovacích tabulek) i k exkluzivnímu kovovému žetonu slunce.

Flutter zdroj: Foto: Phase Shift Games

Zároveň máte limitovanou možnost utratit 1 150 korun, a získat tak speciální edici Meadow-Wood, která bude krásnější, dřevěná a celkově příjemnější na hraní i na pohled.  Navíc se v ní skrývá insert pro všechny dílky. K oběma cenám ještě musíte připočítat náklady za dopravu, které v tomto případě činí 340 korun, ale také nepříjemný VAT.

Datum doručení je aktuálně stanovené na prosinec tohoto roku.

Nejnovější články