Festival zvířátek vyjde v listopadu. Předobjednávky dvou verzí už běží
Novinka zdroj: BoardBros

Festival zvířátek vyjde v listopadu. Předobjednávky dvou verzí už běží

3. 10. 2023 10:57 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Téměř před rokem oznámilo vydavatelství BoardBros českou lokalizaci hry Maple Valley, tedy pokračování roztomilé deskovky Útulná doupata, která se v českých rodinách pěkně zabydlela. Česká verze pokračování nazvaná Festival zvířátek už je za dveřmi, takže se můžete vrhnout do předobjednávání.

BoardBros nabízejí dvě verze. Je tu klasická, kterou najdete v obchodech za doporučenou cenu 1 199, ale v předobjednávce je za rovnou tisícovku, a pro fajnšmekry i verze z Kickstarteru za 1 500 korun (oproti doporučeným 1 799). Těch pět set korun navíc vám zajistí plastový pořadač, dřevěné komponenty místo kartonu a dvě mini rozšíření: Havraní poutník (1 nová figurka s pravidly) a Opeření kamarádi (10 karet a 12 dřevěných pírek).

Dřevěné komponenty a mini rozšíření si můžete pořídit i samostatně, ale jejich zásoba je omezená stejně jako počet krabic z Kickstarteru, který sotva přesahuje stovku. Zároveň je v nabídce i balíček základních her Útulná doupata a Festival zvířátek za 1 800 korun. A jak se vlastně Festival zvířátek zhruba hraje?

Ve svém tahu zahrajete jednu kartu zvířátka z ruky, které vám umožní pohnout vaší figurkou po plánu po jedné z možných cest. Následně vykonáte akci svého políčka. Ve hře chcete sbírat suroviny a vyrábět z nich nejrůznější prvky pro blížící se festival. U toho se učíte i novým dovednostem, aby vám to šlo lépe od ruky.

Předobjednávat můžete na oficiálních stránkách vydavatelství. Očekávané dodání hry je letos v listopadu, takže se Festival zvířátek může stát jednou z her vhodných pod stromeček, protože má šanci potěšit jak zkušené hráče, tak i celou rodinu.

Nejnovější články