Fanoušci Břinku mohou podpořit druhý díl jeho legacy verze
Novinka zdroj: Dire Wolf

Fanoušci Břinku mohou podpořit druhý díl jeho legacy verze

3. 5. 2023 14:17 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Dire Wolf se dostalo do bližšího povědomí v roce 2016 se svým deckbuildingovým hitem Clank! In! Space!, který můžete znát díky českému vydavatelství Rexhry jako Břink!: Velká podzemní loupež. Následovalo pokračování Břink! Ve vesmíru!: Velká galaktická loupež, načež se fanoušci dočkali první verze v žánru legacy, tedy Clank!: Legacy – Acquisitions Incorporated (česky zatím nevyšla).

A na poslední jmenovanou nyní na Kickstarteru navazuje pokračování Clank!: Legacy 2 – Acquisitions Incorporated – Darkest Magic, tedy nová kooperativní i kompetitivní deskovka, v níž budete odehrávat scénář za scénářem, kde má každý z nich na základě vašich rozhodnutí dopad na ty budoucí.

zdroj: Dire Wolf

Stále jde o karetní deckbuilding, stále hrajete za vybraného hrdinu (princeznu rebelku, odsouzeného uprchlíka, aspirujícího dobrodruha a pomstychtivého stopaře) a stále se pohybujete po herním plánu. Novinkou tohoto pokračování jsou souboje s bossy. O jaká monstra půjde, se dozvíte přímo v kickstarterové kampani, kde se budou v následujících dnech postupně odhalovat.

Mnohé hry z žánru legacy jsou známé tím, že se v nich ničí komponenty a deskovka se tak vlastně znehodnocuje a není znovuhratelná. V Clank!: Legacy 2 – Acquisitions Incorporated – Darkest Magic jsou „stírací losy“, tedy karty s vrstvou, kterou můžete za určitých podmínek setřít a odhalit tak plný potenciál karty.

Nicméně deskovka je po kompletním odehrání kampaně nadále hratelná v rámci dvou odlišných režimů na dvou mapách, které budou jedinečné, protože si zachovají všechna vaše rozhodnutí z kampaně.

Tvůrci na Kickstarteru potřebovali vybrat 2,1 milionu korun a během prvního dne jim přes 3 tisíce zájemců přispělo dohromady sedmi miliony. Hra je tedy zafinancovaná a již odemyká první dodatečné cíle – mince a promíčka.

Hru Clank!: Legacy 2 – Acquisitions Incorporated – Darkest Magic si na Kickstarteru můžete pořídit za 2 100 korun, případně máte možnost sáhnout po balíčku s prvním dílem za 3 800 korun. Nic dalšího v rámci kampaně zakoupit nejde. Poštovné do České republiky činí 330 korun a z celkové částky budete muset zaplatit ještě daň. Hra/hry by k vám domů měly dle předběžných odhadů dorazit v červnu roku 2024.

Nejnovější články