Dragon Eclipse je další hra studia stojícího za Nemesis a Tainted Grail, které nechybí čeština
Novinka zdroj: Awaken Realms

Dragon Eclipse je další hra studia stojícího za Nemesis a Tainted Grail, které nechybí čeština

20. 9. 2023 11:06 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Awaken Realms na své vlastní crowdfundingové platformě Gamefound spustilo dlouho očekávanou kampaň pro svou další hru Dragon Eclipse. Ta je určená pouze pro jednoho nebo dva hráče, láká na arénové boje řízené kartami a nebude jí chybět český jazyk.

Za hrou stojí Kamil 'Sanex' Cieśla, autor projektů Velká čínská zeď, Včely: Medové království a SiegeStorm. Deskovka láká na tři možné herní módy. Tím hlavním je kampaňové dobrodružství o 12 scénářích, v nichž využijete dvou set stránkovou knihu, jejíž příběhy vám vydrží na 25 až 30 hodin.

Kromě toho si můžete dát režim roguelite, který je více zaměřený na samotnou hratelnost a třetím módem je versus, kdy změříte síly s jiným hráčem, který vám do té doby dělal parťáka. V každém případě si budete stavit balíček, plnit questy a ochočovat bájná zvířata.

zdroj: Awaken Realms

Tvůrci hru označují jako Collectible Adventure Game, tedy počítá se s tím, že ke hře bude vycházet spousta dodatečného obsahu, jímž si budete rozšiřovat možnosti stavby svých balíčků a nová monstra, pro něž budete plnit nejrůznější úkoly a získávat si je tak na svou stranu.

Tento dodatečný obsah v podobě boosterů ale nemá být náhodný, jako tomu je u tradičních sběratelských karetních her. Takže tu máme co do činění s modelem, který pravděpodobně bude podobný tomu, který znáte z her jako Arkham Horror: Karetní hra, Pán prstenů: Karetní hra či Hra o trůny: Karetní hra.

Dragon Eclipse zdroj: Awaken Realms

V rámci probíhající kampaně, která za první noc vybrala už 27 milionů korun, jsou k dispozici tři možné výše odměny. Standardní edice vás vyjde na 1 250 korun a obsahuje to nejnutnější k hraní, tedy přes 800 karet včetně pár foilových, 10 boosterů, 35 lokací, 10 arén, či 30 kartonových figurek.

Součástí této standardní edice jsou v ramci Gamefoundu i tři další krabičky – jedna s dodatečnými odemčenými cíli, druhá s PvP módem a třetí s roguelite módem. Jinými slovy, tyto prvky budou později prodávané samostatně a v kampani tak ušetříte polovinu.

Dále je tu speciální edice za 2 700 korun, která navíc přihazuje zmíněných 30 figurek v plastu, plastové žetony, encyklopedii, foilové boostery a speciální krabici. Nabídku uzavírá sběratelská edice za 4 200 korun, která k tomu všemu přihazuje ještě prvky terénu, herní podložky, krabičky na karty a rozšíření, které zdvojnásobuje počet některých karet, čímž umožňuje hrát arénový režim v týmech po dvou hráčích, případně 1v1v1.

Poštovné pro jednotlivé edice činí 320, 430 a 500 korun a budete z celé částky muset zaplatit ještě 21% daň (nechybí možnost vzít hru na sedm splátek). Dobrou zprávou je, že mezi šesti nabízenými jazyky je i čeština. Špatnou zprávou je, že se jazykové verze vyjma anglické opozdí o půl roku. Pokud sáhnete po angličtině, měli byste se dočkat nejdříve příští rok v září, což by v případě češtiny znamenalo až v únoru roku 2025.

Nejnovější články