Dracula's Curse je asymetrické lovení neznámějšího transylvánského hrabětě
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Dracula's Curse je asymetrické lovení neznámějšího transylvánského hrabětě

2. 11. 2023 10:40 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nebudu vám lhát, zrovna upírská tematika patří k mým nejoblíbenějším. I proto zbožňuji svět Vampire: The Masquerade, zatímco vyhlížím každý projekt, který s krvesaji nějakým způsobem pracuje. Proto mi asymetrická akce Dracula's Curse hned padla do oka.

Deskovku jako svou velkou prvotinu vytváří John Muennink se studiem Retro Plus Games, kteří se pokusí na stůl přinést napínavé partie v útrobách Drákulova hradu. Většina hráčů se ujme role lovců, kteří se známého hraběte snaží ulovit, zatímco jeden člověk se vžije do jeho chladné kůže a pokusí se je odstranit.

Lovci prochází komnatami, poráží pohůnky i bossy, překonávají pasti a sbírají nové vybavení. Avšak ve chvíli, kdy někdo z nich zemře, může probudit svou vnitřní temnotu a coby upír se postavit na protější stranu. Tudíž smrt je jen začátkem.

zdroj: Retro Plus Games

Z pohledu samotného hraní jde o relativně standardní dungeon crawler s procedurálně generovanou mapou a kartami jako hlavním zdrojem akcí. To vše je zabalené do líbivého vizuálu a lustrací, které připomínají třeba animovanou Castlevanii.

V základu je hra určená pro 3 až 6 hráčů, jež zdejší nástrahy překonají zhruba do dvou hodin. Autor už ale pečlivě testuje i režimy pro jednoho a dva lidi, které se díky bonusovému odemknutému cíli stanou součástí hry. V případě zájmu už můžete prostudovat pravidla.

Dracula's Curse zdroj: Retro Plus Games

Dracula's Curse na Kickstarteru hlásí opravdu pěkný úspěch, jelikož se může těšit už téměř z dvacetinásobku požadované částky (4,6 milionů korun). Znamená to docela bohatou porci bonusů, do kterých kromě zmíněných režimů patří nový boss, samolepky nebo kletby.

Základní verzi získáte za 1 300 korun, k níž dostanete bonusovou malou expanzi se dvěma bossy, třemi políčky mapy a několika kusy výbavy. Za útratu v hodnotě 1 760 korun k tomu ještě dostanete velké rozšíření Cthulhu's Curse, které obohatí možnosti o obsah ve stylu světa spisovatele H.P. Lovecrafta. Za 2 700 korun je navíc k dispozici sběratelská edice s foilovými kartami bossů, plakátem, unikátním vizuálem krabice, připínáčkem a samolepkami.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv úroveň, doprava se bude pohybovat od 400 do 700 korun. Společně s tím je ještě potřeba zaplatit neoblíbenou daň z přidané hodnoty. Když se všechno povede podle plánů, tak si podporovatelé Dracula's Curse začnou užívat v průběhu července až srpna příštího roku.

Nejnovější články