Dozvídáme se, jak vysoký trest hrozí obžalovaným zlodějům Magiců z Gen Conu
Novinka zdroj: Profimedia

Dozvídáme se, jak vysoký trest hrozí obžalovaným zlodějům Magiců z Gen Conu

7. 9. 2023 11:28 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

A máme tu další vývoj v případu ukradených karet hry Magic: The Gathering z veletrhu Gen Con, z něhož nebude mít radost hlavní podezřelá dvojice návrhářů hry Castle Assault. Jejich nejhorší obavy se naplnily, jelikož na ně bylo (nepřekvapivě) oficiálně podané obvinění, se kterým nyní poputují k soudu.

V úterý 5. září to potvrdil úřad státního zastupitelství okresu Marion v Indianapolis. Thomas J. Dunbar a Andrew Pearson Giaume byli obvinění ze zločinu krádeže karet v hodnotě zhruba 6,6 milionů korun od společnosti Pastimes Comics & Games, což je obchod třetí strany prodávající karty na veletrhu.

Pro dvojici se rozhodně nejedná o příjemné zprávy. Pokud je soud shledá vinnými, může jim udělit pokutu v hodnotě až téměř 230 tisíc korun, ale hlavně jim hrozí až 6 let vězení.

Jak už bylo řečeno dříve, mezi hlavní důkazy budou patřit získané záběry z bezpečnostních kamer, které dvojici zachycují při přepravě palety s ukradeným zbožím spolu s nalezenou paletou karet. Klíčovou roli také sehrálo jejich přímé napojení na Gen Con, na který se oba registrovali, aby zde mohli ukazovat svou vlastní zmíněnou hru. Tuto chybu si ale oba dost možná velice rychle uvědomili, protože po krádeži si měli změnit jména na Scott Fischer a Ashriel Lockheart (děkujeme webu Polygon).

Kromě záběrů z kamer s identifikací obžalovaných měla pomoci i fotografie pracovníka ze stánku Asmodee a Atomic Mass Games. Ten měl oba vyfotit na základě podezření z toho, že se dvojice chovala zvláštně a působila, že se do stánku chce vloupat. Pracovník po zveřejnění zpráv o krádeži kontaktoval policii, čímž pomohl pohnout s případem.

Datum konání soudu zatím nebylo stanovené.

Nejnovější články