Dobrodružná videohra Bugsnax plná chutných brouků se zhmotní v karetní hře
Novinka zdroj: Young Horses

Dobrodružná videohra Bugsnax plná chutných brouků se zhmotní v karetní hře

3. 4. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Během aprílového pondělí se na Kickstarteru objevila karetní hra Bugsnax: The Card Game adaptující úspěšnou videohru Bugsnax, v níž prozkoumáváte tajuplný ostrov, lovíte na něm s pomocí pastí na 100 druhů chutných brouků a krmíte s nimi roztodivné tvory, na něž mají nejrůznější účinky.

Věřit čemukoliv na apríla je vyloženě bláhové, ale v tomto případě nešlo o vtip. Karetní hra je skutečná a již se stihla zafinancovat. Pracují na ní tvůrci původní hry, kteří požadovali 350 tisíc korun a v době psaní článku vybrali již 680 tisíc.

Bugsnax: The Card Game je relativně malá karetní hra pro 2 až 6 hráčů od sedmi let, kterou vám v základním režimu potrvá dohrát 20 až 30 minut, zatímco v pokročilém a o něco strategičtějším klidně i hodinu.

zdroj: Young Horses

Každý hráč tu hraje za jednoho Grumpuse z videohry, k němuž přísluší vlastní balíček definující herní styl. Pro základní hru jsou k dispozici čtyři a jakmile se jí trochu naučíte, můžete použít i zbylých devět.

Karty vaší postavy nejrůznějšími způsoby ovlivňují hru a jsou relativně vzácné. Co není vzácné, jsou jedlí brouci a pasti. Brouci tvoří veřejnou nabídku uprostřed stolu a vaším úkolem je dobírat si a hrát pasti s takovou silou, aby alespoň dorovnaly úroveň daného brouka.

Bugsnax: The Card Game zdroj: Young Horses

Pokud se vám to podaří, získáte brouka na ruku. Tím ale ještě nemáte vyhráno, jelikož ho musíte sníst, abyste z něj získali body. A kdo jako první sní brouky za šest bodů (případně za deset bodů v delší hře), vyhrál.

Bugsnax: The Card Game opravdu nezní jako nic složitého, ostatně si už teď můžete přečíst anglická pravidla, abyste o hře získali ještě lepší obrázek. Kampaň na Kickstarteru poběží ještě 28 dní, a přestože už se vybírají peníze nad cílovou částku, tak nedochází k odemykání dodatečných cílů. Hra je takto kompletní.

A teď ta horší zpráva – kampaň je určená pouze pro americké zákazníky, které hra vyjde na 600 korun (tvůrci toto rozhodnutí ospravedlňují náklady na poštovné do ciziny). My Češi máme dvě alternativní možnosti, jak se ke hře dostat.

Zaprvé, v rámci kampaně si můžete za 120 korun koupit PDF soubory, díky nimž si hru vytisknete doma nebo v copy centru. Druhou možností je koupit si hotový produkt zhruba měsíc poté, co bude hra odeslaná Američanům, k čemuž by mělo dojít v říjnu. V takovém případě ale určitě musíte počítat s nepříjemně vysokým poštovným.

Nejnovější články