Do obchodů míří počeštěný Batman, Mind MGMT a Eddie z Iron Maiden. Rexhry zase oznamují odklad Nového Lístkovce pro Divukraj
Novinka zdroj: Rexhry

Do obchodů míří počeštěný Batman, Mind MGMT a Eddie z Iron Maiden. Rexhry zase oznamují odklad Nového Lístkovce pro Divukraj

17. 11. 2023 16:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Další týden se dobral ke svému konci, což znamená, že přichází čas na další shrnutí situace na českém deskoherním rybníčku. Tentokrát se v článku zaměříme na Blackfire, Rexhry a Fox in the Box, jelikož tyto společnosti uveřejnili několik nových informací ohledně už dříve oznámených projektů.

Batman: Návrat temného rytíře – Desková hra

První zpráva potěší hlavně sólisty a příznivce netopýřího muže. Batman: Návrat temného rytíře – Desková hra se po dlouhých přípravách konečně dostala do zdárného konce a díky vydavatelství Blackfire zamířila 16. listopadu do obchodů. A rovnou v její deluxe edici, která přináší pěkné figurky.

I když nejde o vyloženě levnou záležitost, jelikož se cenovka nebezpečně blíží hranici 3 tisíc korun, jde o osvědčený zážitek nabízející čtyři mise postavené kolem kultovního komiksového příběhu.

Odehrát je můžete samostatně, případně je propojit do kampaně, v níž se musíte vypořádat s následky předchozích bitev. Případně si ke hraní někoho přizvěte, aby ovládal odvrácenou stranu síly.

Iron Maiden balíčky do starších her

Od příštího týdne si do svého oblíbeného obchůdku můžete zaběhnout i pro tři unikátní balíčky (první, druhý, třetí), které do oblíbených titulů přinesou Eddieho – kultovního maskota heavy metalové stálice Iron Maiden.

Každý z balíků stojí 899 korun a dohromady nabízí 14 figurek Eddieho v různých podobách, které můžete znát z přebalů jednotlivých alb či z klipů oblíbených písní. Využít je potom můžete v řádce titulů, kam patří Zombicide: Druhá edice, Zombicide: Živí nebo nemrtví, Zombicide: Černý mor, Zombicide: Invader, Cthulhu: I smrt může zemřít, Příval temnoty 2 – Plameny pekelné, Ankh: Bohové Egypta a Rising Sun.

V daných hrách je možné využít pouze určité figurky, nikoliv všechny ve všech vyjmenovaných. Z výčtu navíc vychází, že Blackfire se na tomto projektu spojil s vydavatelstvím Rexhry.

Divukraj: Nový Lístkovec

Divukraj: Nový Lístkovec zdroj: Rexhry

Tím se dostáváme do části článku věnované druhé zmíněné společnosti, která v průběhu týdne asi moc nepotěšila příznivce Divukraje, jelikož oznámila zpoždění rozšíření Nový Lístkovec, stejně jako menších expanzí Slyšte, SlyšteLegendy.

Zpoždění to sice nebude nijak velké a produkty by měly dorazit během ledna, ale zkrátka letošní vánoční svátky se nestíhají. Na druhou stranu se už pilně pracuje na překladu nové hry z tohoto světa – Farshore, takže bude odklad víc než vynahrazený.

Království Valerie – Plameny a mráz

Co se naopak blíží rychlostí blesku, je rozšíření pro Království Valerie jménem Plameny a mráz. To povážlivě obohatí základní hru o dalších 48 karet obyvatel, několik nových panství či 30 karet s novými nepřáteli. K tomu ještě přibude 6 karet událostí, které nahrazují karty vyčerpání.

Na ukázku jednotlivých kusovek se můžete podívat v galerii výše. K tomu firma ještě slibuje, že ke hře společně s tímto velkým dodatkem vyjde trojice minirozšíření. Takže se fanoušci rozhodně mají na co těšit.

Král trpaslíků

Posledním, ale určitě neméně zajímavým projektem na „holení“ od Rexů je štychovka The Dwarf King, která u nás vyjde pod zcela logickým názvem Král trpaslíků. Společnost k ní odevzdala soubory do tisku, což znamená, že se její vydání pomalu blíží a dorazí někdy během příštího roku.

Její zajímavostí je, že na ní pracoval Bruno Faidutti, kterého znáte především jako autora Citadely, nicméně dělal i na vynikajícím Vampire: The Masquerade – Vendetta. Hlavně se však pro každou partii mění bodovací podmínky, což se výrazně projevuje na jejich dynamice. Základem je ale hlavně přiznávání barvy a hraní karet z ruky, jež se děje na poli zhruba 40 minut ve 3 až 5 hráčích.

Mind MGMT

Nakonec tu máme nejčerstvější zprávu z vydavatelství Fox in the Box, které těšně před svátkem naskladnilo očekávanou deskovku Mind MGMT. Hra vychází ze stejnojmenného komiksu a staví proti sobě titulní tajemnou organizaci a odpadlé agenty.

Jedná se o asymetrickou hru se skrytým pohybem, jejíž nezvyklou zvláštností je přítomnost mobilní aplikace, která vám umožní hru hrát kooperativně i sólově. Zároveň tu hledáte kódy a odemykáte nový obsah na webu. Hra je sice na skladě vydavatele, ale to neznamená, že byste si s ní zpříjemnili prodloužený víkend. Do obchodů a všem, kdo si ji předobjednali, ji totiž vydavatele odešle až v pondělí.

Nejnovější články