Dlouhodobě vyprodanou válečnou deskovku Waterloo: Quelle Affaire! si můžete vytisknout doma
Novinka zdroj: River Horse

Dlouhodobě vyprodanou válečnou deskovku Waterloo: Quelle Affaire! si můžete vytisknout doma

16. 11. 2023 15:29 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na poli válečných žetonkových i figurkových her není zrovna nouze o tituly, které se zabývají napoleonskými válkami. Některé z nich jsou oblíbenější, jiné se velké slávy nedočkali. Žetonkové Waterloo: Quelle Affaire! z roku 2015 patří k těm lepším (hodnocení 7,5 na BoardGameGeeku).

A není se čemu divit, když za hrou stojí Alessio Cavatore, který je podepsaný například pod hrami Bolt Action, Warhammer 40,000 a Conquest: The Last Argument of Kings. Waterloo: Quelle Affaire! je z těch přístupnějších a může klidně skončit po 30 minutách, stejně jako se natáhnout na dvě hodiny.

Jeden hráč se tu zhostí role Francouzů s Napoleonem a druhý Britů s Wellingtonem, kteří svedou titulní bitvu na hexovém herním plánu, kde budou hýbat žetonky představujícími různé jednotky. Učiní tak s pomocí karet, nechybí tu házení kostkami a do hry promluví i takzvané stratagemy, které každou partii patřičně okoření. Třešničkou na dortu jsou pak slavné hlášky z historie a filmů.

Cílem hry je připravit protistranu o polovinu její celkové síly, což je pro Francouze s početní převahou mnohem snazší. Úkolem Britů je proto odolávat náporu tak dlouho, než konečně přijedou Prusové a převáží misky vah v jejich prospěch.

Hra Waterloo: Quelle Affaire! je už nějakou dobu nedostupná, proto všechny zájemce jistě potěší alespoň nějaká možnost jejího pořízení. Tou je v tomto případě myšlený print & play přístup, tedy si můžete v obchodě MyMiniFactory koupit veškeré potřebné podklady, které si doma vytisknete a můžete hrát.

Nevýhodou je samozřejmě výsledná kvalita materiálu (kterou můžete ovlivnit, ale bude vás to něco stát), ale velkou výhodou je cena – hra vás touto cestou vyjde na 225 korun (nepočítám následný tisk). Navíc neřešíte poštovné a nebudete muset čekat na doručení. Skutečnou deskovku to nenahradí stoprocentně, ale buďme rádi aspoň za tuhle možnost.

Nejnovější články