Digitální Gloomhaven konečně míří na konzole. Zejména na Switchi by mohl zazářit

23. 6. 2023 12:13 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nedávno se uskutečnil další z řady streamů Nintendo Direct, během kterého se oznámila slušná řádka titulů, jež se chystají na zatím poslední konzoli japonské společnosti – Nintendo Switch. Logicky tak nechyběl kníratý Mario, zatímco překvapil třeba návrat Detektiva Pikachu. A svého zástupce se dočkaly také stolní hry.

Krátká ukázka totiž oznámila, že digitální adaptace Gloomhavenu rozšíří své pole působnosti na konzole, a to nejen na zmíněný Switch, ale také na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Na těchto platformách digitálně vyjde už 18. září a dostupná bude celkově ve třech edicích – základní, Mercenaries a Gold.

Druhá jmenovaná kromě rozlehlé původní hry nabídne rovnou i dodatečné DLC se sólovými výzvami, zatímco „zlatá“ do balíku ještě přihodí velké rozšíření Lví chřtán (opravdu jde o rozšíření, přestože původní stolní hra je samostatně hratelná). Zatím si můžete předobjednat pouze ty dvě dražší edice.

zdroj: Twin Sails Interactive

Adaptace původně vyšla už v roce 2021 a vytvořilo ji studio Flaming Fowl. To odvedlo opravdu pořádný kus práce, kdy zážitek ze stolu skvěle převedlo i na obrazovky (recenze tady). Ve hře naleznete v podstatě vše, co znáte z předlohy, tedy několik unikátních žoldáků, procházení dungeonů, původní kampaň či tahový soubojový systém založený na kartičkách.

Zároveň se zde ale skrývá i slušná porce unikátního obsahu, kvůli kterému se má do digitálního Gloomhavenu smysl pustit i v případě, že fyzický titul máte prošlý skrz naskrz. Skvělou možností je navíc online multiplayer, díky němuž se nemusíte se svou partou potkávat fyzicky. A jelikož konzolové verze budou podporovat crossplay, je jedno, kdo na jaké platformě bude hrát. Vždycky se spojíte.

Společně s konzolovými verzemi vyjde ještě sada čtyř unikátních skinů, které hráči na PC získají jako bezplatné DLC.

Nejnovější články