Deskovky pro dobrou věc jsou zpět! Vydražte deskovou hru a pomozte tak méně šťastným
Novinka zdroj: Deskovky pro dobrou věc

Deskovky pro dobrou věc jsou zpět! Vydražte deskovou hru a pomozte tak méně šťastným

26. 10. 2022 8:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Téměř před dvěma roky vznikla facebooková skupina Deskovky pro dobrou věc, kterou založil Pavel Prachař z Mindoku s úmyslem vydražit některé z her vydavatelství a celý výtěžek dát na některou z charit.

Skupina se rychle rozrostla na současné 2 tisíce členů a brzy se přešlo od dražeb her Mindoku k dražbám her kohokoliv, kdo byl ochotný je poskytnout. Dražby přitom nevznikají samovolně, ale stále jejich běh spravuje Pavel, který po delší pauze oživuje Deskovky pro dobrou věc.

Každý se může přidat do skupiny a začít přihazovat na právě nabízené deskovky, přičemž vždy víte, na jakou charitu tím přispíváte. Draží se vždy celý týden jednotlivé hry z aktuální várky a těšit se máme na sedm týdnů plných dražeb.

„Od jara se svět změnil, ale válka na Ukrajině bohužel stále trvá. Proto vlastně nezbývá než navázat tam, kde jsme minule skončili. Takže se ještě jednou vrátíme ke sbírce Paměti národa pro Ukrajinu, která se sice už několikrát proměnila, ale pořád dál usilovně pomáhá. Tohle je začátek, určitě se nebojte navrhnout další sbírky, pro které bychom mohli vybírat v následujících týdnech. Díky moc všem, kdo pomůžou pomáhat!“ uvádí Pavel Prachař ve skupině.

A co se vlastně draží? Rovnou deset her, z nichž některé jsou dobře známé a o jiných jste možná nikdy neslyšeli. Je tu například hra Akropolis, kterou jsem již měl tu čest vyzkoušet a která ve mně zanechala pozitivní dojem (bude recenze), milovníky moří by mohla zaujmout hra Dive, zatímco kooperativní dobrodružství v době kamenné slibuje deskovka Paleo.

Dále tu najdete hry Bamboo Bash, Zauberberg, Whirling Witchcraft, Meeples and Monsters, Luna Capital, Secret Identity a The Gardens. Vyvolávací cena her se pohybuje od 300 do 600 korun a přihazovat můžete v komentářích jednotlivých aukcí, přičemž ke každé vydražené hře dostanete ještě jednu tajemnou zdarma. A nezapomeňte, dražby těchto her trvají jen týden, poté je vystřídají další hry, kvůli čemu se vyplatí sledovat facebookovou skupinu.

Nejnovější články