Deskovka podle God of War vybírá první miliony na Gamefoundu
Novinka zdroj: CMON

Deskovka podle God of War vybírá první miliony na Gamefoundu

18. 4. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Stolní adaptace videohry God of War od CMON konečně dorazila na Gamefound, kde se jí za první noc podařilo překročit cílovou částku a v době psaní článku vybrala již 5 milionů korun. Na této částce ale nejsou závislé dodatečné cíle, které se odemykají na denní bázi (nové figurky nepřátel, například).

God of War: The Board Game je kooperativní hra od tvůrců Masters of the Universe, Marvel Zombies: Odboj superhrdinů a Příval temnoty 2 v základu jen pro 1 až 2 hráče, v níž si vždy zvolíte jeden z dostupných scénářů, který vám zadá hlavní úkol a s pomocí konkrétních karet určí chování nepřátel a prostředí.

K tomu si ještě vyberete dvě monstra, která vám ztíží plnění úkolu a jednoho bosse, jenž se objeví po splnění úkolu a na jeho poražení budete mít omezené množství času. Poslední volba se týká hrdinů, tedy jednak toho, za koho budete hrát (Kratos či Atreides), ale také toho, které dva ze čtyř stromů dovedností budete používat.

zdroj: CMON

Následně vás čeká pohyb po mapě, interakce s předměty, útočení na nepřátele a podpora svého kolegy, to vše díky akčním kartám, které si hráči dobírají ze společného balíčku. V ideálním případě chcete nepřátele porážet tak, aby je zranil jak Kratos, tak jeho syn Atreides, protože v takovém případě si hodíte kostkou synergie, posunete se po související stupnici a čerpáte z ní bonusy. 

Základní krabice hry God of War: The Board Game vás na Gamefoundu vyjde na 1 650 korun a zajistí vám figurky dvou hrdinů, 30 figurek běžných nepřátel, 4 figurky bossů (jeden je vyšší než 10 centimetrů) a 1 figurku Freyi pro specifický scénář.

Zajímavější je ale sáhnout po druhé a poslední úrovni odměn za 2 130 korun, která navíc obsahuje rozšíření Blacksmith Brothers s postavami Sindri a Brok, díky němuž můžete hrát ve třech a čtyřech hráčích. Navíc jen na této úrovni dostanete dodatečně odemčené cíle.

Poštovné bude přinejmenším 640, ale možná až 1 100 korun a z celkové částky zaplatíte ještě 21% daň. Hra by se u vás doma měla objevit příští rok v červnu.

Nejnovější články