Deskovka Knee Deep In Hexes vzdává hold klasickým realtimovým strategiím
Novinka zdroj: till5am

Deskovka Knee Deep In Hexes vzdává hold klasickým realtimovým strategiím

8. 2. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud jste vyrostli na počítačových realtimových strategiích z 90. let, jako jsou Command & Conquer či StarCraft a rádi byste něco podobného zažili i v deskové hře, tak zpozorněte, protože přesně takový úkol si dalo německé studio till5am se hrou Knee Deep In Hexes pro 2 hráče na zhruba 1 hodinu.

Přestože se hra Marcela Kraatze a Geroge Arndta nehraje v reálném čase, ale je tahová, tak na první pohled zdárně zpracovává výchozí materiál. Se svým jediným protihráčem se ocitáte na mimozemské planetě, kde bojujete o zdroje.

Máte tu svou základnu, o kterou nesmíte přijít, pokud nechcete okamžitě prohrát (druhou možností je přijít o příliš mnoho jednotek). Potřebujete hbité a křehké vozidlo, které umí po mapě stavět další budovy. Potřebujete primárně těžební stanice, ať máte k dispozici zdroje, které utratíte jak za stavbu továren na výrobu vozidel, tak na výrobu samotných vozidel. Může to být lehký či těžký tank, ale své uplatnění jistě najdou i stacionární děla.

Kromě těchto figurek, jejich sázení na plán a přemisťování, přijdou ke slovu také karty, ať už je řeč o vůdcích s unikátními schopnostmi, které ohýbají pravidla hry, nebo dalších typech karet, jež vám pomohou s poražením protivníka.

Knee Deep In Hexes zdroj: till5am

Hra obsahuje předpřipravená bojiště a předpřipravené balíčky, ale stejně tak se můžete pustit do tvorby vlastních kombinací karet a před hrou s protivníkem na střídačku s pomocí planetárních karet vytvořit unikátní bojiště.

Hru Knee Deep In Hexes si můžete vyzkoušet v Tabletop Simulatoru a nastudujete ji z pravidel. Zároveň je momentálně dostupná na Kickstarteru, kde za prvních pár dnů vybrala již 1,26 milionů korun (do konce kampaně zbývá ještě necelý měsíc).

K dispozici je základní krabice se dvěma odlišnými frakcemi za 1 370 korun, případně můžete skočit po balíčku za 3 200 korun, který kromě základní hry obsahuje dvě rozšíření s dalšími dvěma frakcemi, jednu minifrakci, karty událostí a figurky terénu. Zájemci si ještě mohou přikoupit neoprenovou herní podložku za 750 korun.

Zároveň už se odemknulo několik zajímavých dodatečných cílů – karty dostanou lepší povrchovou ochranu, žetony sledující stav vašich zdrojů budou skleněné a všechny figurky uskladníte ve funkčních zásobnících usnadňujících celkovou přípravu hry.

Poštovné činí 425 nebo 550 korun podle zvolené odměny a v tomto případě nebudete platit dodatečnou daň. Hra by se vaším směrem měla vydat ještě letos v září.

Nejnovější články