Defenders of the Wild je bajková kooperace od tvůrce Parků. Doprovodí ji stolní RPG
Novinka zdroj: Outlandish Games

Defenders of the Wild je bajková kooperace od tvůrce Parků. Doprovodí ji stolní RPG

12. 10. 2023 9:34 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Henry Audubon se může pyšnit tím, že do světa přinesl nesmírně povedenou turistickou hru Parky. A jak to z aktuální kampaně na Kickstarteru vypadá, brzy své portfolio rozšíří o další zajímavý projekt. Respektive rovnou dva. Na obou spolupracoval s T. L. Simonsem a oba jsou zasazené do barevné bajkové země Commonwood.

Prvním produktem je kooperativní stolní hra Defenders of the Wild. Určená je pro jednoho až čtyři hráče (30 minut herního času na každého), které zavede do zmíněného světa, v němž jednotlivé zvířecí frakce bojují proti strojům. Partie se odehrává na modulární herní ploše složené z hexových dílků, po kterých se pohybujete s figurkou, respektive vašimi obránci.

Skrze akce se s nimi pokusíte odstraňovat znečištění, likvidovat mechanické stroje, ničit zdi a bořit továrny. K úspěchu hráči dojdou pouze v případě, že budou šikovně spolupracovat. Což se může stát docela oříškem, protože karty hrdinů v každém kole volí tajně. Kromě toho rozšiřují své možnosti tím, že v preferovaných habitatech dané frakce staví tábory, čímž obohatí své řady obránců. Každá z frakcí má navíc své unikátní schopnosti i postavy.

Kromě herního obsahu za zmínění rozhodně stojí i krásné kreslené ilustrace, o něž se převážně postarala Meg Lemieur, které vypomáhal samotný T. L. Simons. Jestli se chcete o průběhu i hře dozvědět první poslední, přečtěte si aktuální verzi pravidel.

Deskovku doprovodí pravidlově přívětivé stolní RPG The Defenders Almanac. Tato příručka vás na 120 stranách seznámí s principy, které byste měli dodržovat během vašich sezeních. To je doplněné o historické a příběhové pozadí světa, stejně jako o barevné ilustrace. Dobrodružství a cíle si jinak může vytyčit každý sám, zatímco v soubojích se využívá systém, kdy hodíte šesti kostkami a ponecháte si dva nejlepší hody.

Jestli vás projekty zaujaly, neexistuje jednodušší způsob pro jejich zisk, než navštívit stránku kampaně a koupit si je. Defenders of the Wild vás vyjdou na 1 020 korun, příručka pro RPG vychází na rovných 925 korun. Pořízením společného komba ušetříte stovku.

V případě zájmu důrazně doporučujeme neotálet, protože kampaň bude aktivní už jenom necelé dva dny. Autoři v ní ale už přepočítávají více než dvojnásobek požadované částky, proto si užijete bonusových prvků, jako je krabička na karty či prémiové komponenty. Doprava je 370 až 510 korun + daň. Oba produkty k zájemcům doputují někdy v průběhu příštího léta.

Nejnovější články