Další novinky na českém trhu: karetní Válka o prsten, Pokojovky a nové Zombie Kidz
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Další novinky na českém trhu: karetní Válka o prsten, Pokojovky a nové Zombie Kidz

28. 4. 2023 12:51 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nebudu vás zdržovat prvními řádky o tom, jak toho stále vychází neuvěřitelné množství a rovnou se podíváme na tři novinky, které v těchto dnech dorazily na sklady vydavatelů a co nevidět už je najdete v obchodech.

Válka o prsten: Karetní hra zdroj: Rexhry

Válka o prsten: Karetní hra

Druhá edice velkolepé válečné deskovky Válka o prsten se po letech dočkala své verze díky vydavatelství Rexhry, které ji dostalo na český trh před loňskými Vánoci. Pro mě osobně jde o jednu z nejlepších her, jakou jsem kdy hrál, a to nejsem ten největší fanoušek Pána prstenů. Ale to, jak hra propojila téma s mechanismy, se prostě nevidí.

Původní vydavatel hry Ares Games pak v loňském roce přišel s úplně novou hrou, která je dnešním dnem dostupná v prvních českých obchodech. Jmenuje se Válka o prsten: Karetní hra a jde tedy logicky o karetní verzi epického brášky.

Zahrát si ji můžete rovněž ve dvou až čtyřech hráčích a ilustrace na kartách jsou opět inspirované knižními popisy postav, nikoliv těmi filmovými. Karetní hra by měla být mnohem přístupnější než velká deskovka (jde o styl, kdy se hraní karet platí jinými kartami z ruky), ale neměla by být nouze o zavaření mozkových závitů při snaze vymyslet nejlepší strategii, s níž nepřítele porazíte.

Válka o prsten: Karetní hra zdroj: Rexhry

Pokojovky

Ze stáje vydavatelství Mindok se na náš trh dostává rodinná hra Pokojovky (v originále Verdant), v níž dva až pět hráčů změří síly v pěstování pokojových rostlin z celého světa.

Z herního hlediska dávají Pokojovky vzpomenout na Kaskádii, jelikož centrálním mechanismem zde je výběr dvojice karty a žetonu, z nichž následně vytváříte vlastní propojenou herní plochu.

Vaším cílem je zajistit soulad rostlin se samotnou místností a jejím vybavením, přičemž se se soupeři perete o ty nejlepší květináče a variabilní úkoly. Pokojovky obsahují i sólo mód, takže se do hraní můžete pustit i bez přítomnosti dalších hráčů. Hru už najdete v obchodech.

Zombie Kidz: Vzpomínky

A poslední hrou na dnešní holení je Zombie Kidz: Vzpomínky od Blackfire. Již jste si mohli oblíbit hry Zombie Kidz: Evoluce a Zombie Teenz: Evoluce, v nichž kooperujete při obraně před nemrtvými a otevíráte obálky s dodatečným obsahem.

Zombie Kidz: Vzpomínky je ale detektivní obrázková hra, v níž cestujete časem a snažíte se porozumět minulosti, abyste zvrátili konec světa způsobený zombiemi. Hra obsahuje tři znovuhratelné scénáře, které jsou při opětovném průchodu upravené prvky z přiložených obálek.

Dobrou zprávou je, že si hru můžete nejprve vyzkoušet v její volně dostupné demoverzi na této adrese. Hra je již skladem u vydavatele a v obchodech byste ji měli začít vídat nejpozději 5. května.

Nejnovější články