Další hrou, která se dočká digitalizace, je Doba kamenná
Novinka zdroj: Acram Digital

Další hrou, která se dočká digitalizace, je Doba kamenná

27. 1. 2023 14:13 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Včera jsme vás informovali o datu vydání digitální adaptace soubojovky Unmatched a dnes tu máme další oznámení ze stejného soudku. Dokonce vyloženě ze stejného studia, protože Acram Digital oznamuje svůj další projekt po Unmatched – stařičkou Dobu kamennou (Stone Age).

Stone Age: Digital Edition vyjde již ve druhém čtvrtletí letošního roku a na rozdíl od Unmatched to vypadá, že se vyhne předběžnému přístupu a vyjde rovnou v plné parádě. Nabídne jak multiplayer, tak singleplayer s několika úrovněmi umělé inteligence.

Doba kamenná původně vyšla již v roce 2008 a už tehdy hráčům nabídla dodnes velmi populární žánr worker placementu. Hráči se ujímají rolí pralidí a snaží se zvelebit svou vesnici přes sběr surovin, nicméně políček pro těžbu kamene, dřeva a rýžování zlata je nedostatek, a tak se na každého nedostane.

Z nasbíraných surovin budete stavět nové budovy a nechybí tu ani nutnost své dělníky patřičně živit. Vítězem se může stát jen jeden – ten, komu se podaří v této nelehké době nejen přežít, ale vybudovat něco lepšího než ostatní.

Co se multiplayeru týče, tak Stone Age: Digital Edition bude od prvního dne obsahovat systém hodnocení a s ním spojený matchmaking, abyste hráli se sobě rovnými soupeři. Zároveň budete mít možnost hrát jak „živě“, tak asynchronně podle svého tempa.

Nabízí se ještě otázka platforem. Unmatched vyjde na Steamu, Androidu, iOS a Switchi. U Doby kamenné zatím víme jen o Steamu. Studio Acram Digital má pak na kontě vedle připravovaných Unmatched a Doby kamenné také digitální verze her Concordia, Charterstone, Istanbul, Minutová říše a Steam.

Nejnovější články