Czech Games Edition odhalí taje tvorby her ve slibné dokumentární sérii
Novinka zdroj: Czech Games Edition

Czech Games Edition odhalí taje tvorby her ve slibné dokumentární sérii

12. 7. 2023 8:25 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Czech Games Edition snad není potřeba dlouze představovat. Český tým světového formátu sice ze všeho nejvíc zabodoval přístupnou asociační hrou se slovy Krycí jména, která obletěla svět, ale fanoušci se ještě před tím našli díky tvorbě slovutného Vlaadi Chvátila a dalším hrám jiných autorů, které jsou pověstné svou vyladěností a obecnou kvalitou, ať už je řeč o Tzolk’inu, Alchymistech či Arnaku.

CGE zkrátka už hodně dávno udělalo díru do světa a jeho hry jsou rok co rok mezi těmi vůbec nejočekávanějšími na celém světě. Letos tou hrou bude strategie Kutná hora, ale teď není čas koukat se do budoucnosti. Společnost totiž přichystala vlastní dokument, který poodhalí to, co běžný hráč nevidí – samotný vznik her.

zdroj: Czech Games Edition

Dokument nese název Making Board Games a rozprostře se na ploše osmi epizod. První z nich bude uveřejněná již 18. července na YouTube studia a vystoupí v ní sám Vlaada Chvátil, který zavzpomíná na cestu vývojem své magnum opus pro náročné hráče – Through the Ages.

Další epizody budou následovat v zatím nespecifikovaných rozestupech. Už teď se ale dozvídáme, že se v nich objeví nejen členové studia CGE a jednotliví tvůrci jejich her, ale také slavní lidé zvenčí jako recenzenti Tom Vasel z The Dice Tower a Rahdo, případně Kevin Sussman, kterého všichni znáte jako Stuarta z Teorie velkého třesku, tedy majitele obchodu s komiksy, v němž se nejednou mihly hry právě od CGE.

Zatím se můžete podívat na trailer výše a těšit se, co zajímavého Czech Games Edition prozradí o vývoji, výrobě a vydávání deskových her.

Nejnovější články