Čtvrtý set Disney Lorcana odhaluje jméno, první karty i nový kooperativní režim
Novinka zdroj: Ravensburger

Čtvrtý set Disney Lorcana odhaluje jméno, první karty i nový kooperativní režim

21. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Sběratelská karetní hra Disney Lorcana se momentálně těší z edice Into the Inklands, ale společnost Ravensburger nelení a už na nás začíná sypat první informace o v pořadí již čtvrté sadě, která ponese název Ursula’s Return.

Zatím se nedozvídáme nic o případných nových mechanikách, ale aspoň dostáváme obrázky několika prvních karet, jimž dominuje rodina z animáku Encanto. Je tu hlavní hrdinka Mirabel, její sestra Luisa, sestřenice Dolores, mamka Julieta a strýčkové Félix a Bruno (viz galerii výše).

Zrovna Mirabel nám prozrazuje spolupráci se všemi svými členy rodiny, jelikož kdykoliv se sama vydá plnit quest, zvýší hodnotu questování všech členů rodiny Madrigalových o jedna. Sada Ursula’s Return vyjde 17. května a nabídne dva startovní balíčky v barvách Amethyst & Amber a Sapphire & Steel.

Disney Lorcana: Ursula's Return zdroj: Ravensburger Disney Lorcana: Ursula's Return zdroj: Ravensburger

Možná o něco zajímavější je ale informace o novém způsobu, jak hrát Lorcanu. Chystá se něco nazvané Illumineer’s Quest, což bude kooperativní varianta pro 1 až 4 hráče, kde každý potřebuje svůj vlastní balíček. Zřejmě půjde o produkt, který se bude pravidelně objevovat, když jeho první sada nese podtitul Deep Trouble.

Obsáhne dva předpřipravené balíčky, velké karty střetnutí, speciální balíček bosse (v tomto případě Ursuly) a ještě obálku s tajemným obsahem, který odemknete poražením společného nepřítele.

Na výběr bude ze čtyř obtížností a tento styl hry má být nekonečně znovuhratelný a pořádně otestujete vaše deckbuildingové schopnosti, pokud chcete Ursulu porazit na nejvyšší obtížnost.

Ravensburger tak má s Lorcanou zjevně obrovské plány zahrnující i úplně nové způsoby hraní, kdy zrovna kooperace k takto přístupné hře uzpůsobené nejmladším hráčům prostě sedne. Tak snad se to povede a nepůjde o krok zpátky.

Nejnovější články