Conan se vrátil na Kickstarter s novým rozšířením a ryze kompetitivním módem
Novinka zdroj: Monolith

Conan se vrátil na Kickstarter s novým rozšířením a ryze kompetitivním módem

17. 1. 2024 11:25 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Monolith se po nějakém čase již po čtvrté vrátilo na Kickstarter se svým již osm let starým projektem Conan. Tato obrovitá deskovka se napříč lety vyvíjela a rozšiřovala a nejinak je tomu ani tentokrát. V rámci kampaně si můžete koupit nejen základní hru v její původní „King“ verzi, ale také čtyři nová rozšíření.

Pokud o samotné hře slyšíte úplně poprvé, tak vězte, že jde primárně o semi-kooperativní figurkovku, v níž jeden hráč coby Overlord ovládá hordy monster, zatímco ostatní hráči proti němu spolupracují v roli hrdinů z příběhů o barbarovi Conanovi.

Jedná se o hru postavenou na scénářích, které se odehrávají na mnoha mapách v různých počtech hráčů s nejrůznějšími vítěznými podmínkami. Hru je možné hrát i čistě kooperativně, nechybí jí sólo, ani příběhová kampaň.

Conan: Red Nails zdroj: Monolith

Obě strany v jádru pohybují figurkami po plánu, přičemž základní systém hry je opravdu velice solidní a zábavný, kdy používáte akční body definované svou výdrží na nejrůznější akce a musíte velmi opatrně nakládat se svou únavou, abyste sami sebe nevyřadili z boje a nemuseli příliš dlouho odpočívat.

Zmíněná verze King Pledge obsahuje základní krabici s dodatečnými odemčenými cíli původní kampaně a nyní ji pořídíte za zhruba 2 500 korun. Vyloženou novinkou aktuální kampaně je tedy rozšíření Red Nails, které za 1 700 korun láká na dalších 28 figurek včetně obrovitého draka, pět hrdinů, dvě mapy, karty a 10 dalších scénářů.

Jeden ze scénářů navíc přichází s možností náhodných setkání, kdy nikdy nevíte, jaké monstrum z vaší kolekce na vás vyskočí. Dále je tu rozšíření Versus Mode za 1 200 korun s 12 figurkami, dvěma mapami, deseti scénáři a kartami, které vám hlavně umožní změřit síly jeden na jednoho.

V tomto režimu hraje každý hráč za Overlorda, tedy má svou speciální plastovou desku Book of Skelos, v níž spravuje své jednotky a aktivuje je. Scénáře umožní hrát v tomto režimu na všech mapách základní hry a použít můžete figurky ze všech existujících rozšíření. V kampani jsou ještě další dvě menší rozšíření po 470 korunách s pár hrdiny a nepřáteli, přičemž nechybí ani nejrůznější balíčky těchto novinek za zvýhodněnou cenu.

Poštovné se pohybuje od 600 do 1 000 korun a z celé částky ještě zaplatíte 21% daň, přičemž hry/rozšíření by vám měly dorazit v lednu příštího roku. Tvůrci si dali za cíl vybrat 5 milionů korun a za méně než jeden den už jsou na 9,3 milionech. Díky tomu se odemykají nové figurky a další prvky.

Nejnovější články