Chystá se třetí díl civilizační série Imperium. Horizons přinese dalších 14 národů
Novinka zdroj: Osprey Games

Chystá se třetí díl civilizační série Imperium. Horizons přinese dalších 14 národů

30. 8. 2023 11:11 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Plodná dvojice Nigel Buckle a Dávid Turczi evidentně ani zdaleka není vyčerpaná a tvorba her je stále baví. Zřejmě je baví i jejich společná karetní série Imperium, která se v příštím roce připomene už svým třetím dílem nesoucím podtitul Horizons.

Opět platí, že se do jejího hraní mohou vydat jak sólisté, tak i větší skupinky až čtyř hráčů. V takovém případě je ale potřeba počítat s tím, že s každým dalším hráčem se hraní prodlouží o zhruba 40 minut. Také platí, že jde opět o titul postavený především na kartách, se kterými si postupně budujete vámi vybranou civilizaci.

Každá civilizace, obdobně jako v reálné historii, vyniká něčím jiným a má své silné i slabé stránky. Novinka na výběr přinese celkově čtrnáct rozličných národů (dohromady 550 karet), které se budou přetahovat o nová území, případně se pokusí postupovat vpřed skrze vědecké i kulturní objevy.

A jenom ti nejlepší vládci zvládnou najít rovnováhu mezi rychlostí a kvalitou rozvoje. Protože jakmile budete postupovat příliš rychle, může se stát, že ve vašem národě zavládne neklid. Když budete naopak postupovat až moc pomalu, historie s vámi udělá krátký proces.

I když jde o samostatně hratelný titul, do kterého se můžete pustit bez znalostí předchozích her Imperium: Dějiny a Imperium: Legendy, tak majitele těchto dílů jistě potěší vzájemná kompatibilita. Díky ní si povážlivě rozšíříte seznam dostupných civilizací a pořádně využijete nového modulu obchodu, v němž lze popustit uzdu svým ekonomickým choutkám.

Během aktuálního týdne bude vydavatelství Osprey Games postupně odhalovat zbylých osm civilizací, které se přidají k Taínům, Inuitům, Aksumitům, Mayům, Tangutům a Sásánovcům. Jako první na řadu přišli Maďarové, u kterých si do sytosti užijete brutálních nájezdů, případně je můžete konvertovat na křesťanství a využít rychlého vývoje.

V balení Horizons navíc naleznete přes 45 upravených karet z předchozích dvou her, které obsahují dodatečné balanční úpravy. Imperium: Horizons vyjde 8. února 2024 a cenovka je nastavená na 60 liber, tedy zhruba 1 690 korun.

A protože první dvě hry vyšly díky Fox in the Box v češtině, požádali jsme vydavatelství o komentář ohledně lokalizace třetího dílu. Vydavatel ji zatím nepotvrzuje, ale vzhledem k slušným prodejům prvních dvou her ji ani nevylučuje. Pokud na to vystačí kapacity firmy, je česká verze hry dokonce pravděpodobná. Naděje tedy umírá poslední!

Nejnovější články