Chystá se digitální verze výborné vikinské deskovky Blood Rage

9. 5. 2020 17:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Blood Rage je tematická strategická hra pro 2–4 hráče, kteří se utkají za slávu a své místo ve Valhale během posledních dní před blížícím se Ragnarokem. Oblasti říší Alfheim, Manheim a Jotunheim postupně mizí pod náporem meteorického roje, vlivem čehož se armády jednotlivých kmenů postupně perou o menší a menší půdu.

V centru těsné mapy se tyčí prastarý strom Yggdrasil, kolem kterého dochází k nejepičtějším bitvám celé partie. Blood Rage si můžete zaškatulkovat mezi takzvané „area control“ hry, ve kterých je vaším cílem kontrolovat území na mapě. Zároveň je spousta prvků hry řízená kartami, které si nadraftujete během každého ze tří kol.

Dominantou fyzické deskovky jsou velké, nádherné figurky zastupující členy vašeho kmene, náčelníka, ale také lodě a spoustu mytologických bytostí od hada Jörmungandra přes Fenrise až po bohy Thora, Odina a Lokiho. Každá z postav má své unikátní vlastnosti, které dokáží zvrátit průběh bitvy.

Blood Rage umí být nemilosrdná a dokáže vás jediným tahem vymazat z mapy. Ale když se jí budete dostatečně věnovat a naučíte se všechny její karty a schopnosti monster, stane se z ní hutná a silně kompetitivní strategie, kterou navíc odehrajete zhruba za hodinu.

Tento výborný kousek, který Alladjex zrecenzoval před třemi lety, se 27. května zjeví v digitální podobě na Steamu. Půjde prakticky o totožnou hru se stejnými kartami i figurkami, které byly do hry převedené pomocí fotogrammetrie (což je zvláštní, když i fyzické figurky se nejprve modelují v počítačové grafice…).

Blood Rage: Digital Edition si můžete zahrát sami proti umělé inteligenci, nebo proti skutečným hráčům na jednom zařízení či online. Pokud si hru před vydáním předobjednáte, ušetříte dvě eura z běžné ceny 20 eur a navíc dostanete sadu sedmi dalších monster pro zvýšení znovuhratelnosti. Nedivil bych se tedy, kdyby se po vydání začala objevovat placená rozšíření s dodatečným obsahem, kterého má fyzický Blood Rage na rozdávání.

Nejnovější články