Chystá se další stolní adaptace videoherní bojovky. Tentokrát přichází na řadu anime Guilty Gear
Novinka zdroj: Level 99 Games

Chystá se další stolní adaptace videoherní bojovky. Tentokrát přichází na řadu anime Guilty Gear

10. 8. 2023 14:46 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Se stolními adaptacemi známých i méně známých videoher se roztrhl pytel. Neuběhne měsíc, skoro možná ani týden, kdy by člověk nenarazil na nějakou další. Včera jsme psali o Eve: The Board Game, zatímco dneska přišla řada na kultovní bojovkovou sérii Guilty Gear, která u nás zase není tolik známá.

Studio Level 99 Games chystá Guilty Gear: Strive – The Board Game, tedy adaptaci doposud posledního dílu, který na počítače a konzole dorazil v roce 2021 a do série zavanul poněkud přístupnější zážitek. Stolní hru navrhl D. Brad Talton (Dead By Daylight, BattleCON: Devastation of Indines) a je postavená na karetním bojovém systému Exceed, který se již objevil v několika předchozích projektech studia v kombinaci se značkami jako BlazBlue nebo Under Night In-Birth.

Znamená to, že opět půjde o duelovku v níž každý hráč ovládá jednoho hrdinu. Tento hrdina bude oplývat svým unikátním balíčkem karet, které zachycují jeho bojový styl a vlastně celou esenci. Během krátkých soubojů, většinou zhruba na 15 minut, se hráči střídají v tazích a vykonávají jednotlivé akce, většinou různé útoky.

Tyto útoky se vykonávají v kombinaci s herní deskou, na které se pohybují kartonové figurky/karty. Kvůli tomu se pozicování na herní desce stává integrální složkou celého zážitku, stejně jako možnost přeskakování nepřítele či jeho agresivní posouvání. Mimo to své útoky můžete připravovat i posilovat, což dodává dodatečnou hloubku každému souboji, stejně jako rychlost nebo brnění. Kompletní pravidla lze prozkoumat na kartě hry.

V krabici Guilty Gear: Strive – The Board Game naleznete celkově 20 unikátních postav, s nimiž se pojí téměř 700 různých karet. 22. srpna bude na Kickstarteru spuštěná kampaň, kde půjde získat standardní edici za 2 200 korun, která obsahuje neoprenovou podložku a dvě kovové mince. Sběratelská edice zase bude stát necelé 4 000 korun a přinese dodatečnou podložku, čtyři mince a akrylové figurky.

Zajímavou nabídkou je, že společnost vydala bezplatný demo balíček, který vám dá zakusit základy. Naleznete v něm kovovou minci a dva balíčky pro postavy Sol Badguy a Ky Kiske. Dostupný je na oficiálních stránkách studia.

Nejnovější články