Wizards of the Coast potichu oznámili nový modul pro Dungeons & Dragons
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Wizards of the Coast potichu oznámili nový modul pro Dungeons & Dragons

2. 2. 2023 12:50 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Koncem měsíce nás čeká vydání další antologie pro stále-ještě-nejpopulárnější RPG světa: Dungeons & Dragons. Tentokrát se její oznámení obešlo bez velkých fanfár, pravděpodobně proto, že Wizards of the Coast mají stále ještě máslo na hlavě kvůli čerstvě dovršené kauze se svou otevřenou licencí. Všechny informace, které doposud máme, pocházejí ze stránky určené pro objednávky do maloobchodů. Ostatně v době, kdy vokální část fandomu volá po bojkotu Wizardích produktů, by nadšené ohlašování nového modulu asi nepůsobilo zrovna nejlépe. 

Pokud si ale s nějakými bojkoty nehodláte dělat hlavu a naopak vyhlížíte, čím novým oživit svou D&D kampaň, nadcházející rozšíření Keys from the Golden Vault nezní vůbec špatně. Půjde o antologii třinácti dobrodružství, která se všechna točí okolo heistů, tedy velkých, elaborátních loupeží. 

Scénáře jsou určené pro postavy od první do jedenácté úrovně a lze je hrát buď jako úplně oddělené one-shoty, nebo je provázat do kompaktní zlodějské kampaně. Mají být v pohodě hratelné v libovolném homebrew zasazení či jakékoli části kanonického světa. Kniha má také obsahovat spoustu detailních map, nad kterými se hráči mohou náležitě vyblbnout v přípravné fázi loupeže, a také rady a tipy pro game mastery, kteří nemají s heistovým formátem valné zkušenosti. 

Keys from the Golden Vault by měly ve fyzické podobě vyjít 21. února.

Nejnovější články