Chcete se projít ulicemi Arkhamu? V tom případě se vám bude hodit ilustrovaný průvodce Welcome to Arkham
Novinka zdroj: Aconyte

Chcete se projít ulicemi Arkhamu? V tom případě se vám bude hodit ilustrovaný průvodce Welcome to Arkham

26. 10. 2023 9:34 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Zapadlé uličky města Arkham ve státě Massachusetts dokážou být pekelně nebezpečné. Zvlášť po nocích a v období, kdy se fanatici snaží probudit Prastaré a kolem se toulají rybolidé. I přesto někteří turisté volání tohoto tajemného místa nedokážou odolat. Jestli patříte mezi ně, měli byste se alespoň vyzbrojit průvodcem Welcome to Arkham: An Illustrated Guide for Visitors od nakladatelství Aconyte.

Welcome to Arkham: An Illustrated Guide for Visitors zdroj: Aconyte

Tato trochu neskladná kniha, která se do běžného batůžku úplně pohodlně nevejde, avšak do krosny by mohla, vás na 192 stranách uchovaných v pevných deskách provede všemi zajímavostmi a místy, jež můžete znát ze stolní série Arkham Horror od Fantasy Flight Games. Kdybyste ji náhodou neznali, jsou to deskové hry, které v sobě mísí svět inspirovanými díly H.P. Lovecrafta s pulpovými povídkami, kde se životem znavení detektivové a jiní nepravděpodobní hrdinové snaží zachránit svět i sebe.

Díky průvodci se s tímto světem seznámíte důvěrněji a ze zcela nových úhlů. Projdete se od Miskatonické univerzity až po místní sanatorium a po cestě klidně navštívíte klub Nightingale nebo panství Silver Twilight. Kromě míst však také zjistíte něco o místních obyvatelích, stejně jako o klíčových událostech, které se zde staly. To vše za doprovodu barevných ilustrací.

Průvodce si vzala na starosti trojice autorů A.P. Klosky, David Annandale a Matt Keefe. První v minulosti vytvořil hru na hrdiny Cold Steel Wardens; druhý píše fikci právě ze světa Arkham Horror nebo Warhammer: Age of Sigmar; a poslední pracuje v oblasti stolních her už přes 20 let a fungoval jako redaktor časopisu White Dwarf zaměřeného na svět Warhammeru.

Datum vydání ebooku je stanovené na 19. března 2024. Fyzická verze vyjde v Evropě až 23. května. Cena se pohybuje kolem 1 200 korun za fyzickou a 970 korun za digitální verzi.

Kromě toho se na příští rok ze stejného světa ještě chystá román Song of Carcosa od Joshe Reynoldse (5. března digitálně, 23. května fyzicky), gamebook The Darkness Over Arkham od Jonathana Greena (16.dubna digitálně, 20. června fyzicky) a kompilace plakátů The Art of Arkham Horror Poster Book (23. května fyzicky).

Nejnovější články