Chapadla mocného Prastarého se v odstartované kampani snaží zlákat na Tiny Epic Cthulhu
Novinka zdroj: Gamelyn Games

Chapadla mocného Prastarého se v odstartované kampani snaží zlákat na Tiny Epic Cthulhu

6. 12. 2023 9:55 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tiny Epic Cthulhu je dalším přírůstkem do série Malých velkých her, s nímž Scott Almes tentokrát zabrouzdá do dvacátých let minulého století, kde se utkáte se slizkými chapadlovitými monstry inspirovanými tvorbou H.P. Lovecrafta. A pokud se podíváte na stránku včera odstartované kampaně na Kickstarteru, zjistíte, že série v komunitě deskoherních nadšenců stále rezonuje.

Mocné Cthulhu už stihlo zlákat přes 6 000 nadšenců, kteří dohromady zatím utratili přes 5,5 milionů korun a projekt se pohodlně zaplatil. Nicméně nadšení hráčů rozhodně dává velký smysl. Nejen kvůli reputaci a kvalitám samotné značky, ale také díky představeným novinkám.

Jeden až čtyři hráči vyrazí do poklidného městečka New Arkhamoore, v jehož podsvětí začíná probublávat prastaré zlo. Proto se hrdinové budou snažit přeložit jednotlivé strany Necronomiconu, aby se jim povedlo porazit příchozího Prastarého i jeho pohůnky, čímž odvrátí zkázu celého světa. To přirozeně za doprovodu stylového, lehce pulpového vizuálu od Iana Rosenthalera.

Jedním z hlavních prvků hry je nepřekvapivě příčetnost, která funguje jako jeden z klíčových zdrojů. Postupné propadání do šílenství vám totiž může nabídnout důležité bonusy, jako jsou silnější útoky či lepší pohyblivost, ale jakmile to přeženete, nemusí to pro vás skončit dobře. Současně potřebujete mít trochu štěstí, jelikož jednotlivé kroky a efekty bude ovlivňovat postupně budovaný pytlík s žetony, stejně jako vybalancované „kolo štěstí“ a tři unikátní kostky. Do hraní se lze pustit v rámci jedné ze tří dostupných obtížností a v případě zájmu si už nyní můžete prostudovat anglická pravidla.

Na jejich základě se rozhodnete, jestli do hry investovat či nikoliv. Abyste si jí mohli zahrát, stačí utratit pouze 450 korun, za které dostanete přístup k print-and-play souborům. Osobně si ale myslím, že už je lepší utratit 570 korun za základní krabici se šesti hrdiny, čtyřmi Prastarými a mnoha dřevěnými žetony. Případně si trochu připlaťte a za 680 korun dostanete vylepšenou edici, doplněnou o mini rozšíření Astral Artifacts, které do hraní zapojí mocné artefakty i s jejich dřevěnými žetony. Navíc v něm dostanete i zmíněné print-and-play soubory.

Všichni ovšem tak nějak ví, že tu nejlepší hodnotu v sobě skrývá balíček za 900 korun, v němž jsou veškeré výše zmíněné produkty, doplněné rozšířením Cult of Chaos. Jeho úkolem je do hry zapojit čtyři další hrdiny, čtyři další Prastaré, a hlavně titulní fanatiky, kteří vám zkomplikují snažení.

Tradičně už ke zmíněným cenám musíte připočítat dopravu, která se pro jednu kopii pohybuje od 315 do 360 korun. Ani v tomto případě se nevyhnete celkovému povýšení hodnoty zásilky o daň z přidané hodnoty. Jestli vám to nevadí, svůj balíček můžete očekávat někdy v listopadu příštího roku. Soubory pro tisk budou dostupné už v únoru.

Nejnovější články