Cestovatelská klasika 10 Days in the USA od tvůrce Jízdenky, prosím! dorazí v nové verzi
Novinka zdroj: The Op Games

Cestovatelská klasika 10 Days in the USA od tvůrce Jízdenky, prosím! dorazí v nové verzi

19. 3. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Značku Jízdenky, prosím! asi není potřeba příliš představovat. Tahle výborná vlaková série postupem let nabobtnala do obřích rozměrů a řadí se mezi ty nejprominentnější deskové tituly, pyšnící se třeba vyloženě skvělou legacy odbočkou Jízdenky, prosím! Legacy: Legendy západu. Za její přítomnost můžete děkovat duchovnímu otci Alanu R. Moonovi, v jehož portfoliu se skrývá daleko více titulů. A jedním z nich je i 10 Days in the USA, který letos dostane aktualizovanou verzi.

Hra původně vyšla už v roce 2003 a jedná se o společnou práci zmíněného Moona a Aarona Weissbluma, který vytvořil ještě třeba Cloud 9 nebo Celestia. Rovněž se jednalo o projekt, který se později přetavil do série, ve které jste cestovali různými konci světa. Jak ale název napovídá, tady se snažíte během 10 dní zcestovat Severní Ameriku, a to s pomocí všech dostupných prostředků – letadlem, autem i pěšky.

Základem každé cesty je dobrá příprava, proto 2 až 4 hráči nejdříve takový výlet musí naplánovat tím, že si vyberou lokace, jež chtějí navštívit. Herní plán sestává z 50 políček, která reprezentují jednotlivé státy USA a vy tak ideálně musíte nalézt tu nejlepší a nejvýhodnější cestu. Podobně jako u Jízdenky, prosím! i zde hráči vytvářejí spojení mezi jednotlivými místy na mapě. Všechna tato políčka jsou pak rozdělená do několika barev, které určují možnosti přepravy a spojů.

Nová verze přinese nejen osvěženou vizuální stránku, která se bude více vyjímat v dnešním modernějším a uhlazenějším světě, ale rovněž pozmění různé principy. Stále však půjde o ideální rodinnou volbu nejen na rychlou a instantní zábavu, ale také jako chytrý pomocník při učení se rozložení jednotlivých států USA, o nichž se navíc dozvíte i vybrané zajímavosti.

O novou verzi 10 Days in the USA se postará vydavatelství The Op. První cestovatelé by se měli dočkat v průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku za doporučenou cenovku zhruba 700 korun. Tyhle všechny informace prozatím platí pouze pro Spojené státy americké, takže je pravděpodobné, že lidé v Evropě se dočkají až o něco později.

Nejnovější články