České studio Pink Troubadour oznamuje Grit and Glory od autora Trablíků a Jana Žižky
Novinka zdroj: Pink Troubadour

České studio Pink Troubadour oznamuje Grit and Glory od autora Trablíků a Jana Žižky

29. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Velmi mladé české studio Pink Troubadour není dalším vydavatelstvím, které by k nám přinášelo lokalizované hry ze zahraničí, ale skutečným tvůrčím celkem, který hodná na český i světový trh přinášet úplně nové hry.

První hru už nějakou dobu známe. Jmenuje se Galileo Galilei a jedná se o eurovku, v níž budete coby astronom objevovat nové planety. Ale jeden projekt by začínající studio asi neuživil, takže ještě před vydáním toho prvního se představuje druhý v pořadí.

Grit and Glory zdroj: Pink Troubadour

Jmenuje se Grit and Glory (názvy her tohoto studia zjevně musí obsahovat dvě slova začínající na G...) a stojí za ním Petr Vojtěch, kterého můžete znát jako našeho bývalého tvůrce svérázných videorecenzí i jako autora spousty deskových her od Bossin‘ Space přes Trablíky po Jana Žižku.

Grit and Glory je menší karetní hra pro 2 až 4 hráče na 20 až 30 minut silně inspirovaná Mad Maxem, jelikož se odehrává v pusté postapokalypse, jíž vládnou konvoje značně vylepšených vozidel.

Z popisu vyplývá, že půjde o hru s čísly a lehkým deckbuildingem, kdy si budete balíček plnit speciálními kartami a jejich hraním se snažit co nejvíc přiblížit k cílovému číslu, které diktuje karta lokace pro dané kolo.

Kořením celého zážitku bude přítomnost push-your-luck mechanismu, kdy se cílovému číslu můžete přiblížit hraním karet z vrchu svého balíčku. Ale pokud cílové číslo přestřelíte, odejdete z kola s prázdnou. Na podrobnější představení hry si ještě musíme počkat, stejně jako na podrobnosti o jejím vydání.

Nejnovější články