Česká RPG deskovka Euthia vybrala přes noc 10 milionů korun

3. 5. 2022 10:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České studio Diea Games se včera vpodvečer se svou magnum opus deskovkou Euthia: Torment of Resurrection vrátilo ke crowdfundingu, kde se jí daří víc než dobře. Nový výtisk původní hry, která byla před lety zafinancovaná na Kickstarteru, je tentokrát dostupný skrze specializovanou deskovkovou platformu Gamefound, kde si můžete zároveň pořídit až dvě rozšíření.

V Euthii se až čtyři hráči vydají na dobrodružný průzkum titulní země, kde budou kutat horniny, bojovat s bájnými monstry, plnit nejrůznější úkoly, obchodovat a v neposlední řadě vylepšovat své schopnosti a obměňovat si výbavu. Přitom nejde jen o svobodné objevování otevřeného světa, ale i o snahu splnit hlavní úkol zadaný jedním z mnoha scénářů.

První rozšíření Fierce Powers obohacuje původní RPG o novou postavu jménem Eltrea, která si na pomoc vyvolává zvířecí společníky. Rozšíření rovněž přidává nové schopnosti všem ostatním hrdinům ze základní hry, nechybí ani desítky mapových dílů a čtveřice scénářů v čele s nekromantem a hydrou.

Euthia: Torment of Resurrection zdroj: DIEA Games

Druhý dodatek nese název Crawling Shadows a rozšiřuje možnosti hry z hlediska kooperativního hraní a sólo módu. Nový systém kooperace se pak dá zpětně použít se všemi existujícími scénáři.

Kampaň reprintu a rozšíření Euthie nabízí několikero způsobů, jak se dostat k novému i starému obsahu, přičemž hráči, kteří chtějí mít úplně vše, se s ultimátním bundlem a několika věcmi navíc musí připravit na pořádný zásah do rozpočtu – kompletní Euthie vás vyjde na víc než 10 tisíc korun.

zdroj: vlastní video redakce

Ultimate Bundle si už pořídilo přes 400 hráčů, o třetinu méně než nejžádanější bundle pro vracející se backery, tedy hráče, kteří už Euthii vlastní a chtějí ji jen doplnit o novinky. Dohromady se tvůrcům na vznik reprintu a rozšíření podařilo vybrat již 400 tisíc eur, tedy 10 milionů korun, a to za jedinou noc po spuštění kampaně, která skončí za 16 dní. Přitom se na této částce původní crowdfundingová kampaň zastavila po celém měsíci. Pro srovnání jiná úspěšná česká hra Rone se svou kompletní edicí vybrala jen 400 tisíc korun.

Tvůrci odhadují, že by produkty z aktuální kampaně měli odesílat zákazníkům mezi srpnem a listopadem roku 2023. Pokud se o Euthii chcete dozvědět první poslední, pusťte si náš minulý BoardGame Club, kde se o historii, současnosti i budoucnosti projektu rozpovídal sám jeho autor Tadeáš Spousta.

Nejnovější články