Česká hra Myši mají pré od Oldy Rejla je v podstatě dětskou variantou Kabuto Sumo
Novinka zdroj: Loris Games

Česká hra Myši mají pré od Oldy Rejla je v podstatě dětskou variantou Kabuto Sumo

3. 4. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Český autor Olda Rejl, který stojí například za výbornou dvojkovkou Dva bratři, vydal pomocí společnosti Loris Games svou další hru – Myši mají pré. Jedná se o hru pro 1 až 6 hráčů od pěti let, která vám zabere pouhých 20 minut. Můžete ji hrát sólo, kooperativně, týmově nebo všichni proti všem.

Pravidla má vzhledem k věkové hranici opravdu jednoduchá, ale zároveň to zní, že by v pohodě mohla bavit i dospěláky. Uprostřed hrací plochy máte 3D model sýru, na němž se mačkají myšky nejrůznějších barev.

Ty taháte náhodně z pytlíku a na tento herní plán je zašupujete, čímž nevyhnutelně dochází k tlačenici, kdy některé myšky mohou dokonce spadnout z kraje herního plánu nebo do díry v sýru. Cílem je udržet co nejvíc svých myšek na ploše sýra. Do bodování ještě může kladně promluvit sousedství s kousky sýra, případně záporně sousedství s pastičkami.

Jenže jaké myšky jsou vaše? To víte jen vy, jelikož si ještě před hrou náhodně vyberete barvu, kterou ostatním hráčům neukazujete. Při přikládání myšek na plán byste proto neměli dát znát, za jakou barvu hrajete a třeba pro účely zmatení soupeřů schválně vyhodit vlastní myšku.

Celé to zní jako populární zahraniční titul Kabuto Sumo, který funguje na obdobném principu, ale Myši mají pré je pro nás Čechy přece jen dostupnější a vlídnější mladším hráčům. Pokud vás hra zaujala, můžete ji už teď zakoupit přímo v online obchodě vydavatelství Loris Games za 649 korun.

Nejnovější články