Brilantní strategie Food Chain Magnate konečně dostane slušivější kabátek
Novinka zdroj: Lucky Duck Games

Brilantní strategie Food Chain Magnate konečně dostane slušivější kabátek

29. 9. 2023 8:58 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Strategie Food Chain Magnate stihla svými kvalitami uhranout obrovské množství hráčů. Dokonce natolik, že se propracovaná simulace provozování řetězce s rychlým občerstvením dostala až do nejlepších čtyřiceti her na BoardGameGeeku (aktuálně okupuje 38. pozici).

Titul se však současně řadí mezi ty, které osloví především svou herní stránkou, nikoliv vizuální. Komponenty vypadají, jakoby stále šlo o prototyp, kde dominuje korporátní béžová paleta barev. Přirozeně do jisté míry jde o záměr, který podtrhuje satirický korporátní nádech, zůstává ovšem pravdou, že na první pohled hra neuhrane. Tento nedostatek by se ale měl díky nové edici stát minulostí.

Food Chain Magnate: Special Edition už 14. listopadu dostane svou kampaň na platformě Gamefound, ve které studia Lucky Duck Games a Splotter Spellen spojí síly, aby přinesla pohlednější verzi. Herně zůstává všechno při starém – propracovaný euro zážitek bez náhody pro 2 až 5 hráčů, kteří se zabaví klidně až na 4 hodiny. Jenom se přidá pomyslná omáčka okolo.

Food Chain Magnate – Special Edition zdroj: Lucky Duck Games

Znamená to kompletně přepracovanou vizuální stránku, která si zanechává svou retro atmosféru, ale současně přidává na detailech a barvách. Komponenty dostanou nové ilustrace a přidají se miniatury restaurací a domů, marketingové žetony, sledovač dosažení milníků a propracovanější krabice, do které všechny novinky pohodlně utřídíte.

Součástí balení rovnou bude i rozšíření The Ketchup Mechanism & Other Ideas z roku 2019, které přidává možnost šestého hráče, dodává kavárny, další čtvrti a jídla. Stejně jako základní hra, i expanze se dočká výše zmíněných vylepšení.

Studia počítají s tím, že k doručení nové verze dojde někdy ke konci roku 2024. Autoři jsou teprve na začátku její tvorby, konkrétně Az Drummond z Lucky Duck Games uvádí, že zhruba ve 20 % procesu. To znamená, že pokud se během kampaně najde velký počet zájemců, možná se nový design rozroste o další nápady a vylepšení.

Všechny zmíněné novinky ale mají jeden velký háček – dostupnost. Novou edici pořídíte pouze v chystané kampani exkluzivně v angličtině a nepoputuje do veřejného prodeje. To znamená, že chystaný český překlad od Fox in the Box a Mindoku stále vychází z původní verze. Je to samozřejmě velká škoda, nicméně pokud překonáte onen vizuál, herní zážitek zůstává identický. A o ten jde nakonec především.

Nejnovější články