Bojujte za osud planety Arrakis v novince Duna: Tajemství rodu
Novinka zdroj: Tlama Games

Bojujte za osud planety Arrakis v novince Duna: Tajemství rodu

13. 2. 2023 13:13 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kultovní sci-fi Duna z pera Franka Herberta se v posledních letech dočkalo menší renesance, za kterou jistě může i nejnovější filmová adaptace, kterou v roce 2021 poslal do kin Denis Villeneuve (letos se dočkáme druhé části). Snímek sklidil povětšinou nadšené ohlasy a opět dostal svět do povědomí lidí, čehož využili i tvůrci stolních her. Díky tomu z tohoto světa v posledních letech vyšlo hned několik titulů, mezi nimiž se nachází výborná strategie Duna: Impérium, zábavné válečnictví v Duna: Hra o dobývání a diplomacii či karetní Duna: Zrada. A nyní se k těmto hrám přidává i Duna: Tajemství rodu.

Tu u nás vydává společnost TLAMA games a jde o kooperativní příběhovou stolní hru pro 1 až 4 hráče. Její mechaniky vám dost možná budou velmi povědomé, jelikož vychází ze systému hry Detektiv: Po stopách zločinu (stejně jako Vienna Connection). Tentokrát se ale podíváte na známou pouštní planetu Arrakis, kde se stanete členy odporu, kteří vzdorují harkonnenské hrůzovládě.

V tomto zasazení váš čeká nelehký úkol, a to splnit sérii celkově čtyř misí, ovšem s velice omezenými zdroji. Navíc vás během plnění čeká velká porce různých voleb a rozhodnutí, podle kterých se bude proměňovat příběh a situace, které zažijete. Ale směr příběhu bude také ovlivňovat hlášení, jež provedete na konci každé kapitoly.

Duna: Tajemství rodu vám nabídne dva herní režimy. Ten první, tedy příběhový, vám dá okusit jedinečný příběh, v němž neexistují vítězové ani poražení. Pouze unikátní zážitky. V tom druhém už ale budete bodovat, kdy se hra nejvíce podobá právě zmíněnému Detektivovi. Pravidla hry v případě zájmu prozkoumáte na kartě hry.

Herní doba jednoho průchodu skrze všechny kapitoly se odhaduje zhruba na 10 hodin. Dunu: Tajemství rodu je aktuálně možné zakoupit do 1 000 korun.

Nejnovější články