Bojovou sérii Unmatched rozšíří japonské legendy
Novinka zdroj: Restoration Games

Bojovou sérii Unmatched rozšíří japonské legendy

12. 2. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Restoration Games se mohou chlubit slušným počtem stolních her, ale jejich vlajkovou lodí je jistě populární bojovková série Unmatched. Ta skrze svůj jednoduchý systém pravidel kombinující unikátní bojiště s vynášením karet nabízí potyčky nejrůznějších reálných i nereálných legend, jejichž počty se neustále rozšiřují. Třeba teď v únoru dorazí do obchodů sada s japonskými kultovními postavami.

Set nese jméno Unmatched: Sun's Origin, což odkazuje na to, že se s ním podíváte do daleké historie země vycházejícího slunce se dvěma novými postavami. Tou první je Nobunaga Oda – mocný daimjó (člen vysoké šlechty, osobní vazal císaře) ze 16. století a první ze tří sjednotitelů Japonska. Vzhledem k tomu, že Nobunaga byl vysoce postavenou osobou, se tento fakt propíše i na stůl, jelikož na bojové pole přichází rovnou se dvěma pomocníky s vlastními ukazateli zdraví. Prvek, který je pro herní sérii premiérou.

Proti němu se pak postaví bájná Tomoe Gozen. Legendární onna-muša (ženská válečnice/samurajka), která měla brát dech nejenom svou krásou, ale také nemilosrdností, se probojovala až do knihy Příběh rodu Taira, kde se mstila nenáviděným mužům. Její krutost se propíše až do hry, v níž své nepřátele bude neustále sledovat a trestat je, jakmile se pokusí utéct.

Unmatched: Sun's Origin kromě těchto dvou postav taktéž přinese novou mapu, která bude představovat hrad Azuči, jenž podle tvůrců nabízí jedno z nejzajímavějších rozvržení, jaké kdy bylo pro hru dvou hráčů v sérii vymyšlené. S postavami jinak tradičně přichází i nové karty, figurky a žetony, vyhotovené v jejich unikátním stylu. Jako vždy navíc platí, že postavy i mapa jsou kompatibilní s dalšími sadami.

Dle studia by set měl do obchodů dorazit 21. února. Je velice pravděpodobné, že ho v omezeném množství půjde zakoupit i u nás, leč zjevně pouze v angličtině. Vydávající Albi se aktuálně maximálně soustředí na kooperativní Unmatched Dobrodružství – Úžasné příběhy, jež v češtině dorazí ještě během tohoto měsíce.

Nejnovější články