Blíží se česká verze středověké detektivky Mortum
Novinka zdroj: Rexhry

Blíží se česká verze středověké detektivky Mortum

9. 2. 2023 10:32 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Každý detektiv moc dobře ví, že řešení zapeklitých případů rozhodně není procházkou růžovým sadem. Kdepak. Takové šetření vyžaduje nemalou dávku odhodlání, dobrou intuici a samozřejmě připravenost na to, že budete čelit nevyzpytatelnému vývinu situace. A přesně tohle bude potřeba i v chystané české verzi hry Mortum: Středověká detektivka.

Tuto hru od Sergeje Mineviče u nás uvede vydavatelství Rexhry a může se do ní pustit 1 až 6 hráčů. Oproti ostatním detektivkám je však rozhodně zajímavé její zasazení. Tentokrát se totiž podíváte do temného světa, který je inspirovaný středověkou Evropou. V těchto ponurých kulisách na vás následně čekají tři napínavé scénáře, které jsou navzájem propletené a dohromady utvářejí pohlcující příběh.

Během něj narazíte na různé záhady, které čekají na své vyřešení, ale také na plejádu zajímavých postav. To vše v roli agentů speciální organizace, kteří se nebojí ušpinit ruce a řešit situaci poněkud svérázně a „po hlavě“, ale taktéž mohou využívat diskrétnějšího přístupu. Volba je pouze na vás. Nicméně během hraní rozhodně nebude nouze o výslechy a jiné možnosti v získávání informací, díky čemuž postupně vyřešíte ústřední záhadu.

Dohrání jednoho scénáře vám může zabrat až tři hodiny, takže se celková herní doba pohybuje kolem devíti hodin. K vydání hry Mortum: Středověká detektivka by poté mělo dojít relativně brzy, jelikož během března bude dokončená výroba, zatímco společnost má u sebe už i produkční vzorek. S blížícím se datem vydání taktéž bude odhalená cena. Je ale třeba předem počítat s tím, že kvůli nátuře hry zde nenaleznete příliš velkou znovuhratelnost.

Nejnovější články