Bitva s emzáky v Nemesis: Retaliation boří platformu Gamefound
Novinka zdroj: Awaken Realms

Bitva s emzáky v Nemesis: Retaliation boří platformu Gamefound

24. 11. 2023 13:13 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Awaken Realms příchod Nemesis: Retaliation přislíbili už během svého speciálního streamu v prvním čtvrtletí letošního roku. Už v tu dobu se víceméně vědělo, že třetí díl akční kooperativní série plné pěkných figurek a mimozemského potěru, duchovně navazující na filmovou sérii Vetřelec, se při startu své crowdfundingové kampaně setká s úspěchem. Ale že to bude takto silné, to možná nepředpokládali ani samotní tvůrci.

Kampaň na Gamefoundu odstartovala teprve včera večer a svých požadovaných 1,12 milionů korun vybrala za pouhých 106 sekund. To byl ale teprve začátek. Během noci se tohle číslo mnohonásobně znásobilo a aktuálně na kontě kampaně svítí neuvěřitelných 73 milionů korun. A suma každou minutou stále roste.

Není se ale čemu divit. Značka si předchozími dvěma díly udělala velké jméno, které je umocněné vysokými produkčními hodnotami Awaken Realms a šikovností tvůrce Adama Kwapińskiho.

Novinka rovněž do známého systému, kde se hráči musí utkat s vtíravými vetřelci, přináší svěží vítr. Stále jde o silně atmosférickou zábavu pro 1 až 5 hráčů, kteří do jisté míry spolupracují (jsou mezi nimi zrádci), nicméně to tentokrát bude o poznání akčnější.

zdroj: Awaken Realms

Nevžijete se totiž do role „obyčejných“ lidí, nýbrž do těl elitních vojáků, kteří jsou na mimozemské střety trénovaní, a hlavně vybavení těmi nejpokročilejšími udělátky. I díky tomu na vás hra může poslat daleko větší počty nepřátel, s nimiž se potřebujete vypořádat.

Abychom zachovali analogii se zmíněnou sérií Vetřelec, bude se hraní tentokrát nejvíce podobat druhému dílu od Jamese Camerona. Jedno sezení se může natáhnout klidně až na tři hodiny a je rozdělené do několika fází.

Nejdříve si samozřejmě musíte vybrat jednu z dostupných postav (případně půjde využít i některé z minulých her). Každá má své unikátní schopnosti, které lze rozšířit o unikátní výbavu, jako je plamenomet, raketomet nebo třeba senzor pohybu. Rovněž vám pomůže robot, na kterého lze usadit několik rozdílných modulů.

Nemesis: Retaliation zdroj: Awaken Realms

Jakmile to máte za sebou, vylodíte se na modulární herní mapě sestavené ze vzhledově předělaných dílků, představujících chodby a místnosti. Při průzkumu si potom musíte dávat pozor na ukazatel kyslíku, stejně jako na akce, které dělají hluk.

Během toho se připravujete na střet s hordou, který vás časem chtě nechtě nemine. Horda sestává z několika vývojových stupňů emzáků, na jejichž vrcholu stojí královna. Každé sezení navíc bude jiné díky odlišným cílům a událostem, které mohou nastat.

Všechnu tuhle zábavu můžete mít už za 1 500 korun, za něž získáte základní edici Nemesis: Retaliation a bonusové cíle. Ty se budou odhalovat postupně, ale zatím do nich patří nová mechanická rasa a dodatečná postava. Pokud vám nestačí kartonové figurky a chcete detailní plastové, musíte utratit 2 450 korun za speciální edici.

Máte ovšem možnost zaplatit i 4 250 korun a k této edici ještě získáte akrylové žetony, bonusové miniatury terénu, artbook, herní podložku a komiksovou kampaň Untold Stories #4. No a za necelých 7 800 korun získáte celou herní trilogii se všemi vydanými a chystanými bonusovými cíli.

Velikost balíčku, který se nakonec rozhodnete pořídit, určí i cenu za dopravu, jež se pohybuje od 340 do 990 korun. Bohužel i v tomto případě musíte počítat s daní. Objednané zboží vám s největší pravděpodobností přijde v dubnu 2025. Pokud si ale objednáte i nějaké starší produkty a nechcete na ně čekat, klidně lze zaplatit 1 120, čímž se k vám starší produkty dostanou už v říjnu 2024.

A co se české lokalizace týče, tak té je vydavatelství Mindok nakloněné, nicméně čeština není součástí kampaně. Vydavatel chce nejprve vydat rozšíření dvou počeštěných základů, než se pustí do dalšího projektu.

Nejnovější články