Battalion: War of the Ancients je přístupná válečná hra od tvůrce Libertalie a Blitzkriegu
Novinka zdroj: Osprey Games

Battalion: War of the Ancients je přístupná válečná hra od tvůrce Libertalie a Blitzkriegu

15. 3. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jméno Paolo Mori máme spojené s mnoha velmi kvalitními deskovkami, ať už je řeč o Ethnosu (v omlazené verzi Společenství dobrodruhů), Libertalii (opět v omlazené verzi jako Piráti vzduchomoří), Via Magica či dvojici historických, přístupných her Blitzkrieg! a Caesar!

A právě historickou, přístupnou hrou bude i jeho další počin Battalion: War of the Ancients, na kterém dělá spolu s Francescem Sirocchim, s nímž před mnoha lety utvářel čtyřdílnou sérii Pocket Battles. Battalion bude válečnou hrou pro 2 nebo 4 hráče (pokud nejde v oznámení o překlep a hra nakonec bude podporovat i tři hráče…), kterou máte dohrát nejvýše za 45 minut.

Battalion: War of the Ancients zdroj: Osprey Games

Hráči si rozdělí historické strany jako římské legie, Řecko-baktrijské království, dynastii Chan a Hannibalův svatý oddíl. Dále si ve hře vyberou jednotky a dle libosti jim přidělí hodnosti, které jim poskytují nejrůznější bonusy.

Ale příliš mnoho hodností může být i na škodu, jednotka nebude fungovat dle představ. Zároveň má každý hráč svého vůdce a jeho taktické karty, které velí k nasazení jednotek, jejich pohybu a útoku na nepřítele.

Vzhledem k tomu, že jsme v rámci prvotních zpráv dostali pouze obálku krabice, musíme zapojit fantazii a hru si na stole jen představovat. Detaily by na sebe ale nemusely nechat dlouho čekat, jelikož Battalion: War of the Ancients vyjde letos v listopadu.

O jeho vydání se postará studio Osprey Games, které má s tímto typem her bohaté zkušenosti. Stojí například za sériemi Odhodlaní a Imperium, loňské novince General Orders či chystané příběhové hře War Story: Occupied France.

Ilustrace zase zajistí talentovaný Roland McDonald, který dal tvář již zmíněné sérii Odhodlaní a hrám Poslední holka, Legendy západu či Tiny Epic Mechs.

Nejnovější články