Autoři Výbušných koťátek představují uječené knihovníky
Novinka zdroj: Exploding Kittens

Autoři Výbušných koťátek představují uječené knihovníky

12. 1. 2023 11:22 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kdo by neznal Výbušná koťátka. Oblíbená rodinná/party hra, která si prodrala díky své roztomilosti, jednoduchosti i spádu cestu do mnoha domácností, kdy na ní navázalo hned několik rozšíření, případně další tituly, mezi něž patří třeba neméně oblíbení Labilní jednorožci. Každopádně aby těch potrhlých her nebylo přece jen málo, tak od společnosti, která stojí právě za zmíněnými tituly, přichází další podobná taškařice zvaná Really Loud Librarians.

V ní tentokrát nebudou vybuchovat koťátka, ale spíše vaše hlasivky a knihovníci. Hra je popisovaná jako „nemilosrdná ukřičená desková hra se slovíčky“. Případně ji tvůrci popisují také jako kombinaci postarší hry Scattergories a videoherní série Mario Kart.

Těmto příměrům má tedy odpovídat i herní náplň, která je v duchu jejich předchozích her jednoduchá a přímočará. Titul je navržený tak, aby se do hraní mohlo vydat 2 a více hráčů, kteří utvoří týmy. Tyto týmy umístí své figurky na zdejší závodní ovál, který je složený z různých písmenek abecedy. Následně se vytáhne karta z několika různých kategorií (ve hře jich naleznete celkově 60, mezi nimiž nechybí třeba akční filmy), kdy váš tým musí co nejrychleji a co nejhlasitěji zařvat slovo či název věci z dané kategorie, která začíná na písmenko, na kterém se nachází vaše figurka.

Dá se tedy očekávat, že se bude jednat o frenetický zážitek, z něhož rozhodně nebudou mít radost vaši sousedé. Celková zběsilost je poté ještě umocněná tím, že po dráze se budete pohybovat pokaždé, když v daném časovém limitu zařvete správnou odpověď s tím, že další slovíčko musí začínat na písmenko, na které jste se právě posunuli. To znamená, že pokud budete opravdu hodně pohotoví, můžete oběhnout celý ovál během jednoho kola a tím téměř okamžitě bodovat. Celá seance by měla zabrat nějakých 20 minut.

Tuzemské hráče by mohla potěšit informace, že společnost Blackfire má s tvůrci rozjednaný český překlad, tudíž by hra Really Loud Librarians časem mohla vyjít i u nás. Ale než český překlad bude oficiálně posvěcený, můžete si aspoň přečíst anglická pravidla na kartě hry. Nebojte, mají všehovšudy dvě strany.

Nejnovější články