Asymetrický karetní duel / sólovka Drums of War proti sobě staví lidi a orky
Novinka zdroj: Eclipse Editorial

Asymetrický karetní duel / sólovka Drums of War proti sobě staví lidi a orky

24. 3. 2023 14:01 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Rivalita lidí a orků je ve fantasy zakořeněná už hodně dlouho a španělský tým Proyecto Enigma (2GM Pacific) se kolem něj rozhodl vystavět malý karetní duel Drums of War: Enclave, který momentálně vybírá peníze na svůj vznik na Kickstarteru.

Hra je určená jak pro dva hráče, tak pro sólisty a nabízí dvě znepřátelené strany s asymetrickými balíčky. Každá ze stran má několik hrdinů, z nichž si zvolíte jednoho podle jeho schopnosti a případné úpravy balíčku. Pak už se rovnou pustíte do bitvy.

Hra není žádná věda, prostě na herní plán vynášíte karty jednotek a na ně karty vybavení, přičemž za vše platíte jinými kartami z ruky, které už neuvidíte. Hlavní strategie tak spočívá v rozhodování mezi tím, co proti svému soupeři pošlete, a co naopak nikdy nezahrajete.

Drums of War 3 zdroj: Eclipse Editorial

Kompletní pravidla základní hry a sólo módu si můžete přečíst u nás na kartě hry, případně si jí můžete zdarma vyzkoušet v Tabletopii. V kampani, která poběží ještě 21 dní, se podařil vybrat již čtyřnásobek požadované částky a postupně se odemykají dodatečné karty a jiná vylepšení, jako třeba magnetické víko krabice.

Hru Drums of War: Enclave v rámci kampaně na Kickstarteru pořídíte za 19 eur, tedy zhruba 450 korun, poštovné vás vyjde na 237 korun a není zde žádná zmínka o tom, zda ještě budete muset zaplatit daň.

K základní hře si můžete přikoupit ještě několik doplňků jako obaly se dvěma krabičkami na karty, neoprenovou hrací desku, dřevěné žetony a kovovou minci značící iniciativu, které všechny najdete v All In balíčku za 1 000 korun.

Dobrou zprávou je, že na hru byste neměli čekat moc dlouho. Její výroba by měla proběhnout již v srpnu a k podporovatelům bude odhadem rozesílaná v září.

Nejnovější články