Anime Cyberpunk: Edgerunners se zhmotní jako figurková duelovka v sérii Combat Zone
Novinka zdroj: Monster Fight Club

Anime Cyberpunk: Edgerunners se zhmotní jako figurková duelovka v sérii Combat Zone

18. 3. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Před zhruba rokem a půl si na Netflixu odbylo premiéru anime Cyberpunk: Edgerunners, které nabídlo další příběhy z kyberpunkového světa pod taktovkou oblíbeného studia Trigger a Hirojukiho Imaišiho (Kill la Kill). Tahle vysoce stylizovaná zábava svými kvalitami tak trochu možná zastínila samotnou videohru Cyberpunk 2077 a spolehlivě se usídlila v srdcích nejen fanoušků značky, ale i nově příchozích. A proto dává smysl, že se studio Monster Fight Club rozhodlo přinést stolní Cyberpunk Edgerunners: Combat Zone.

Jde o novou samostatnou startovní sadu v sérii Combat Zone, tedy stolních her s miniaturami, které pro své potřeby využívají [RE]ACtion systém (na němž běží například i blížící se stolní adaptace Borderlands). V něm má každá postava sadu dovedností, schopností a akcí, které může používat.

Akce mají tři barvy odpovídající třem typům kostek (d6, d8 a d12), které se používají na základě použitých karet/schopností. Největší devízou tohoto systému je jeho dynamičnost, jelikož postavy mohou organicky reagovat a vzájemně se aktivovat, čímž neustále oscilují akce mezi jednotlivými hráči a příliš se tak nezabředá do fází údržby nebo prostojů.

Cyberpunk Edgerunners: Combat Zone zdroj: Monster Fight Club

V Cyberpunk Edgerunners: Combat Zone si proto užijete všechno tohle s reáliemi a postavami, které znáte z populárního anime. Zvolit si můžete jednu ze stran – gang ze Santo Dominga nebo korporaci Arasaka. K těm prvním patří David Martinez, Lucyna Kušinada, Rebecca a další členové party, zatímco těm druhým velí Adam Smasher.

V základní sadě mají obě strany dostupných 12 členů, kteří jsou ve hře zastoupení akrylovými postavičkami s jejich kreslenou podobiznou. Pro nadšence však bude připravený upgrade na klasické plastové figurky.

Nicméně v samotných šarvátkách nepoužijete vždy všechny dostupné hrdiny. Vždy si z nich sestavíte unikátní týmy, jejichž složení určí vámi preferovaná strategie a jeden zápas by měl trvat zhruba 45 minut. To se však bavíme pouze o „jednorázkovkách“. Chybět totiž nebude kniha scénářů, jejichž plněním okusíte i trochu toho příběhu a v podstatě si můžete vytvořit svoji vlastní menší kampaň.

Ve startovní sadě kromě postav samozřejmě naleznete potřebné karty, rozložitelnou herní desku, prvky terénu, kostky, žetony, pravidla a knihu scénářů. Zkrátka všechno, co potřebujete k zápolení ve dvou hráčích. Pokud si toho nakoupíte více, mohou ke stolu usednout až čtyři a rovněž platí, že novinky budou vzájemně kompatibilní s obsahem ze Cyberpunk Red: Combat Zone. Přesné datum vydání zatím ohlášené není, ale sada stíhá ještě tento rok.

Nejnovější články