Albi spouští předobjednávky na jednu z nejočekávanějších českých her – Karak 2
Novinka zdroj: Albi

Albi spouští předobjednávky na jednu z nejočekávanějších českých her – Karak 2

20. 7. 2023 14:33 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kdo by neslyšel o hře Karak. Z původně české hry určené dětem se stal až překvapivý hit, který se dostal i za hranice České republiky a prodalo se ho tak úctyhodné množství kusů. O jeho pokračování už se nějakou dobu ví, ale konečně se dostáváme do bodu naprosto konkrétních informací.

Karak 2 už je v tuto chvíli možné předobjednat v nejrůznějších obchodech, kdy se cena pohybuje kolem tisícovky. Datum vydání je pak stanovené na 19. října, kdy se konečně vydáte za hradby titulního hradu a začnete objevovat jeho okolí.

Pokračování počítá s tím, že vám děti od první hry už povyrostly, protože zatímco první Karak byl oficiálně od 7 let, tak Karak 2 je až od 10 let. Ostatně z dostupných pravidel je cítit o něco složitější hratelnost.

Stále však budete objevovat herní plán, který se ale tentokrát skládá z hexů a představuje přírodu v okolí hradu, která je plná nepřátel, s nimiž budete bojovat. Jejich poražením daný dílek osvobodíte a můžete ho začít využívat například k těžbě zdrojů, případně na něm postavíte město a začnete verbovat jednotky.

Ani tentokrát nechybí vylepšování postavy nacházenými předměty a hra je stále kompetitivní, tedy zvítězí jen jeden z hráčů, kterému se během partie podaří nasbírat nejhodnotnější kameny duše temné armády. Hra skončí až ve chvíli, kdy jeden z hráčů porazí samotného Temného generála.

Také už se nemůžete dočkat října?

Nejnovější články