Albi oznamuje a blíže představuje zástup rodinných a párty her v čele s českým Čaroděním
Novinka zdroj: Albi

Albi oznamuje a blíže představuje zástup rodinných a párty her v čele s českým Čaroděním

22. 3. 2024 20:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Tento pracovní týden zakončíme samostatným souhrnem novinek vydavatelství Albi, které v rámci půlhodinového streamu oznámilo, připomnělo a podrobně představilo některé z chystaných lehčích titulů.

V samotném úvodu bylo připomenuto blížící se vydání jubilejních edic karetních her 6 Bere!, která slaví 30 let a Sabotér, který slaví 20 let. Obě hry se dočkají nových ilustrací a v jejich kompaktních krabičkách najdete i mini rozšíření. Na trhu se objeví 25. dubna.

Vydavatelství dále prozradilo, že konverzační „hra“ Na kus řeči je jedním z trháků, když se jí měsíčně prodávají tisíce kusů. 11. dubna se proto můžete těšit na nové verze, které vás rozpovídají na následující témata – Zážitky z cest a Bláznivá témata.

6 bere! – 30 let zdroj: Albi

18. dubna se zase můžete těšit na hru Co to čmáráme?, která naváže na kreslící párty hry Co to čmáráš? a Co to čmáráš? Expres. V tomto případě budete ale kooperaovat – společně budete kreslit jeden obrázek, který musí jeden nezúčastněný hráč uhodnout.

Vtip je v tom, že každý smí na průhlednou kartu nakreslit jen jednu křivku, nebo dvě rovné čáry a překrytím všech takových karet vznikne obrázek, na jehož základě musí hádající hráč poznat hledaný předmět.

30. dubna bude následovat dospělácká párty hra Truth or Drink, tedy klasická hra, během níž zjistíte ty nejpeprnější informace o svých přátelích, a ještě se u toho pořádně opijete. V podobném duchu se ponese i hra Párty vtěrka připravená na vydání 30. května, která se rovněž nebojí témat vhodných až pro dospělé, ale z herního hlediska bude přece jen sofistikovanější.

V tomto případě všichni hráči společně vyrazí na jednu párty a každý s sebou přinese dva předměty (karty z ruky), které se na takovou párty hodí. V tomto případě sranda pramení z toho, že hra speciálním zařízením jednomu hráči pošle špatnou pozvánku a ten tak vyrazí s předměty určenými pro jinou párty a úkolem všech u stolu je odhalit člověka, který na tu správnou párty nepatří.

4. června se ještě jednou rozšíří oblíbená karetní taškařice „Taco, kočka“, tentokrát o samostatně hratelný a s ostatními nekombinovatelný titul Taco, kočka, koza, sýr, pizza, který dorazí s novou, osmibitovou grafikou.

Příznivci tuningu svých her se zase mohou od 11. června těšit na již čtvrtou sadu kovových mincí, kdy se po těch základních, trpasličích a sci-fi přidají ještě středověké, inspirované nejrůznějšími historickými měnami.

Loupež: Evropa zdroj: Keymaster Games

A konečně se dostáváme ke dvěma velkým představením. Toho prvního se dočkala česká hra Čarodění od Michala Peichla (Akvárko), v němž si budete plnit ruku kartami čarodějek, hrát je pro zisk zdrojů, jiných čarodějek, nejrůznějších předmětů a lektvarů, to vše za účelem shromáždění sady hodné vítězných bodů na konci hry.

Jakmile se hru pořádně naučíte (což by vzhledem k tomu, že jde o rodinný kousek, nemuselo trvat nijak dlouho), můžete do partie zakomponovat ještě zvířátka s vlastními speciálními bodovacími podmínkami. Zajímavé je, že tentokrát se o ilustrace nepostaral sám autor, ale zaměstnankyně Albi Veronika Vondrová. Hra vyjde 28. května.

Druhou a poslední podrobně představenou hrou je Loupež: Evropa, tedy karetní hra čistě pro dva hráče od studia, které přineslo Parky. Odpovídá tomu opět líbivý vizuál, kvalitní komponenty a propracovaný insert.

Jedná se o draftovací hru na 20 minut, v níž se střídá získávání karet lupičů a karet vybavení. Lupiče hrajete do tří lokací, o něž se se soupeřem přetahujete. Lupiči vám dávají peníze, za které jim na oplátku kupujete vybavení, jež nejrůznějšími způsoby ovlivňuje hru a bodování.

Zajímavé je, že vždy loupíte v jednom ze čtyř měst, z nichž každé obohacuje zásobu karet lupičů, předmětů a lokací svými vlastními unikátními kartami. Této hry se dočkáte 2. července.

Tak co, vyberete si, i když žádná z těchto her není obrovitá jako ISS Vanguard?

Nejnovější články