Lev se probudil. Vrací se druhý imperiální primarch Lion El’Johnson
Novinka zdroj: Games Workshop

Lev se probudil. Vrací se druhý imperiální primarch Lion El’Johnson

23. 3. 2023 15:27 | Wargaming | autor: Aleš Smutný |

Jak se šuškalo, tak se i stalo. Po skoro 10 tisících letech pospávání v útrobách Rocku, domovské pevnosti Dark Angels, se probral ze svého dlouhého, nedobrovolného spánku další primarcha věrný Císaři, Lion El’Johnson. Zatímco Roboute Guilliman spočíval ve stázi a oživila ho kombinace eldarské a cawlovské technologie, Lion neměl tenhle luxus a tak zestárnul. A jelikož je primarch, projevilo se to na něm jen většími kouty a naprosto stylovým knírem. Což dává vzniknout nádhernému modelu, který je plný detailů a podle mě překonává Guillimana ve všech ohledech.

Zatímco jeho starý meč, respektive půlku, pořád tahá na zádech záhadný Cypher, Lion vytáhnul ze své obrovské zbrojnice meč jménem Fealty (nechtějte po mně překládání slov, která zní hezky anglicky, ale v češtině už ne) a z Císařovy zbrojnice dostal krásný štít. K tomu si model můžete sestavit hned ve čtyřech variantách hlav – zcela bez přilby, což je podle mne nejlepší verze, pak v kápi, v kápi s normální přilbou a ve verzi s ikonickou Lionovou přilbou, kterou asi sebral veliteli Azraelovi, kterému ji nosil věrný Watcher in the Dark. Ty má kolem sebe Lion hned dva, z nichž jeden mu táhne pochvu na meč.

XpocrmbmM9kezss9 zdroj: Games Workshop

Pravidla zatím neznáme, ale tak či tak jde o krásný model, který navíc znamená pořádné rozšíření příběhu Warhammeru 40,000. Už návrat Guillimana byl velká věc a nyní se objevuje druhý primarcha. Což znamená, že z těch věrných by se mohl objevit ještě Corvus Corax (aktuálně ve Warpu nahání Lorgara a vypadá jako imperiální démon), Vulkan (žije, jen nevíme kde), Leman Russ (pravděpodobně ve Warpu), Rogal Dorn (pořád je možné, že přežil, jen přišel o ruku, možná jej má ve své sbírce Necron Trazyn), Jagathai Khan (zřejmě nahání Dark Eldary ve Webwayi) a Alpharius/Omegon, u kterých si můžete sami zvolit, na které straně zrovna jsou.

Kdo se už nevrátí, je Sanguinius (zabit Horem, pokud nám poslední kniha ze série Siege of Terra neukáže něco jiného) a Ferrus Manus, který přišel o hlavu hned na začátku Hereze. Loajalističtí primarchové tak dohánějí v počtu modelů ty zrádné, kde zatím vyšli Magnus, Mortarion a naposledy Angron. Tady se může počet také utěšeně rozrůstat, protože definitivně mrtvý je jen Horus a pravděpodobně Konrad Curze, byť některé fanouškovské teorie operují s tím, že by jeho duše mohla být chycená v Soulstonu na jeho koruně.

zdroj: Games Workshop

Já doufám, že ne. Kurze je krásně tragický charakter, který nepotřebuje oživovat. Od boku vystřelím, že jako další by se mohl vrátit Fulgrim, protože jeho model by mohl být nádhernou prací, kde se tvůrci vyřádí na tvorbě napůl primarcha, napůl hadího démona ve službách Slaaneshe, vedle kterého by i Morathi záviděla. Ale teď už se radujme z návratu Liona a toho, jak si jej namalujete buď vy, nebo stovky skvělých umělců na internetu.

Nejnovější články