Brutální americký fotbal Blood Bowl s novým rozšířením vyrazí do špinavých městských uliček
Novinka zdroj: Games Workshop

Brutální americký fotbal Blood Bowl s novým rozšířením vyrazí do špinavých městských uliček

29. 6. 2023 11:04 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Únorový videoherní Blood Bowl 3 příznivcům brutálního fantasy sportu asi příliš velkou radost neudělal. Hra vyšla nedodělaná, chyběla ji velká porce obsahu a byla zatěžkaná pofiderním systémem monetizace. Na druhou stranu tvůrci ze studia Cyanide jsou odhodlaní situaci alespoň trochu napravit, takže udělali hned několik kroků k lepšímu. Pro odpůrce tu ale stále je stolní předloha, která se v budoucnosti dočká rozšíření Gutter Bowl.

Půjde o nový způsob, jak zdejší verzi amerického fotbalu hrát. V Gutter Bowl opustíte svět profesionálních týmů, oficiálních hřišť, mnoha otravných formulářů a nutnost podepisování sponzorů a podíváte se do zaplivaných uliček a kanálů měst. Zde soupeří různé amatérské odhodlané týmy v ještě krvavějším zážitku, ve kterém neexistují rozhodčí a pro vyloženě ničivé zákroky se nejde daleko.

Gutter Bowl zdroj: Games Workshop

V podstatě to zní, že tentokrát opravdu půjde upustit uzdu vašemu po krvi dychtícímu já. Nicméně to neznamená, že vaše akce projdou bez povšimnutí. Místo rozhodčích totiž můžete narazit na městské hlídky, které jednotlivá utkání dokáží spolehlivě okořenit.

Celý zážitek samozřejmě vychází ze základních pravidel pro klasický Blood Bowl, avšak díky změně prostředí dojde na různé úpravy. Míč se například bude odrážet od stěn a místních stánků, zatímco odpadní vody se postarají o nebezpečná políčka, kolem kterých není dobré se příliš dlouho ochomýtat. Chybět nebudou ani nové události při výkopu. Navíc se díky menší oficiálnosti mohou pořádně vyřádit fanoušci a ke slovu přijdou i skryté zbraně.

Datum vydání zatím upřesněné nebylo. Rozšíření se ale bude prodávat v krabici, ve které naleznete rovnou dvě hrací desky a 32 stránek pravidel, které vám vysvětlí, jak máte titul pro Gutter Bowl přizpůsobit.

Nejnovější články